logo
RNTV Live

Un nou exerciţiu pentru testarea sirenelor de alarmare publică va avea loc la început de an în Prahova

sirene alarmare Exercițiu pentru testarea sirenelor de alarmare publică
Mihai Constantinescu

Exercițiu pentru testarea sirenelor de alarmare publică

 Un nou exerciţiu pentru testarea sirenelor de alarmare publică va avea loc la început de an în Prahova.

Exerciţiul pentru testarea sirenelor de alarmare publică este programat să se desfăşoare miercuri, 03 ianuarie 2018. Sirenele de alarmare publică vor fi acționate în întreg județul , între orele 10.00 – 11.00.

VEZI ŞI https://portal.republikanews.ro/video-hrana-facuta-cu-dragoste-de-ploiesteni-cu-suflet-mare-un-jurnalist-este-bucatar-pentru-saracii-ploiestiului/

“Începând cu data de 02 august a.c., Inspectoratul General pentru Situații de Urgență desfășoară lunar exerciții pentru testarea sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă.

Sirenele de alarmare publică existente la nivel național vor fi acționate în prima zi de miercuri a fiecărei luni. Aceste lucru se va reliza în intervalul orar 10.00 – 11.00- Simulările vizează atât verificarea echipamentelor care pot fi acționate în mod centralizat (simultan), dar și a celor cu acționare locală.

Rezultatele verificărilor sunt centralizate la nivel județean și supuse analizei în comitetul județean pentru situații de urgență. Are drept scop îmbunătățirea modului de alarmare a populației în situații de protecție civilă., se arată în comunicatul de presă al ISU Prahova

 

Anul trecut au fost verificate 203 mijloace de alarmare a populației

“La nivelul județului Prahova, sunt 316 sirene (3 dinamice, 72 electronice și 241 electrice) astfel de mijloace,. Pot fi utilizate în cazul unor dezastre sau alte situații de protecție civilă. Modul de acționare a acestora este realizat local sau centralizat, din dispecerate.

Responsabilitatea menținerii în stare de operativitate a sistemului de înștiințare – alarmare revine autorităților publice locale. Reprezentanții inspectoratului derulează, periodic, acțiuni de verificare în teren. Pe parcursul anului trecut,  personalul specializat a verificat 203 mijloace de alarmare a populației.

Prin modul de acționare mijloacelor tehnice de alarmare există posibilitatea de a crea disconfort în spațiul public,. Asigurăm cetățenii că astfel de exerciții periodice sunt necesare și benefice. Recomandăm cetățenilor să rămână calmi și să urmărească informările transmise de către inspectoratul pentru situații de urgență și administrațiile publice locale”, se explică într-un comunicat de presă al ISU Prahova.

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor