logo
RNTV Live

Un nou ucrainean la Tricolorul LMV

Form04_33990_Original
Cristian Anghelescu

Echipa Tricolorul LMV Ploieşti a realizat un nou transfer, tot din Ucraina, semnând cu Kostiantyn Zhylinskyi, un “centru” cu potențial care va ajuta mult echipa. El vine alături de colegul său, Kostiantyn Riabukha, voleibalist care semnase cu Tricolorul în urmă cu aproape o lună.

Născut la 7 noiembrie 1982 (2.02 m şi 93 kg), Kostiantyn Zhylinskyi a evoluat în cariera sa la echipe din Ucraina, printre care ultimele campioane ale ţării vecine Lokomotiv Kiev (2008/2009) şi Lokomotiv Harkov (2014-2016), dar şi Crimsoda Krasnoperekopsk (2010-2013).

Cu toate, Zhylinskyi a jucat în cupele europene, cu Lokomotiv Kiev evoluând în Cupa Challenge, oprindu-se în optimile de finală ale Fazei Principale. Cu Crimsoda Krasnoperekopsk a jucat în Cupa CEV, în 2013, clasându-se pe locul 13 iar cu Lokomotiv Harkov, cea mai titrată echipă din Ucraina, a evoluat în Cupa CEV, în 2015, situându-se tot pe locul 13. În sezonul precedent, a fost aproape de medalii în Cupa Challenge, fiind la un tur de calificarea în Final Four, Lokomotiv Harkov pierzând în sferturile Fazei Principale, cu Fakel Novy Urengoy, din Belarus.

În ediţia anterioară din Challenge Cup, unde va evolua şi Tricolorul LMV în acest sezon, Kostiantyn Zhylinskyi a fost unul dintre cei mai buni jucători la blocaj din cadrul competiţiei.

sursa foto: cev.lu

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor