logo
RNTV Live

Un pacient parcurge sute de kilometri pentru a nu muri. Imagini cu un sistem medical aflat în moarte clinică

recorder
rnews

Prin ce trece un pacient cu boală cronică rară, forțat de sistemul medical să parcurgă sute de kilometri pentru a avea acces la tratament.

O dată la câteva săptămâni, pe Elena Salcie, din satul Mihai Viteazu (județul Constanța), o apucă deznădejdea numai când se gândește la ce o așteaptă în următoarele 48 de ore.

Indiferent de vreme și de circumstanțe, ea și soțul ei, Nicolae, trebuie să amâne tot ce au de făcut acasă. Apoi, trebuie să-l lase pe fiul lor, în vârstă de 10 ani, în grija rudelor, să umple o sacoșă cu acte și să ia un microbuz pe un traseu de 60 de kilometri până la Constanța. De aici, din autogară, se urcă într-un autobuz care traversează orașul și ajung la o verișoară a bărbatului, unde înnoptează. Apoi, Elena și Nicolae se trezesc la ora 4 dimineața, se urcă într-un taxi și se întorc la autogara Constanța, de unde iau un autocar spre București, pentru un drum de 230 de kilometri.

În autocar zac frânți de oboseală și se roagă să nu fie aglomerat când ajung în traficul din Capitală, pentru că tramvaiul în care se urcă trebuie să ajungă la un spital bucureștean înainte de ora 9.30.

MAterialul video poate fi urmărit aici

VIDEO. Lungul drum spre tratament

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor