logo
RNTV Live

Un ploieştean a furat din încasările zilnice ale firmei. Cum a încercat să-şi ascundă urmele

Ploieşteni, rămâneţi acasă! Reprezentanţii SPFL vin să vă ia banii! Vezi dacă eşti pe listă
Mihai Constantinescu

Un ploieştean a furat din încasările zilnice ale firmei. Cum a încercat să-şi ascundă urmele

Bărbatul de 32 de ani era angajatul unei societăți comerciale din Ploieşti. În perioada decembrie 2013-februarie 2014, acesta s-a gândit că poate face rost de “o mărire de salariu”, aşa că a pus un plan, nu foarte bine gândit, în aplicare. Şi-ar fi însuşit ilegal diferite sume de bani rezultate din încasările zilnice.
Totodată, ar fi falsificat exemplarul roşu al unei chitanţe, modificând suma din 1.387,86 lei în 595,29 lei, sumă pe care a depus-o la casieria societăţii, restul fiind însuşit în mod fraudulos.
Nu s-a oprit aici. Se pare că  şi-ar fi însuşit pe nedrept mai multe mărfuri din depozitul firmei la care era angajat, folosindu-se în acest scop de facturi emise în fals pe numele unor clienți ai societății.
Prejudiciul creat firmei în cauză a fost în valoare totală de 12.279,99 lei, în prezent fiind recuperat integral.
Polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au intrat pe fir şi efectuat cercetări într-un dosar penal în care ploieștean de 32 de ani este bănuit de delapidare în formă continuată și fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată.

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor