logo
RNTV Live

Un Stil de Viață Sănătos: 3 Factori Mai Puțin Cunoscuți dar Esențiali

image_2019_06_27T05_29_47_258Z
rnews

Un Stil de Viață Sănătos: 3 Factori Mai Puțin Cunoscuți dar Esențiali

Când vine vorba de menținerea unui stil de viață sănătos, majoritatea oamenilor iau în considerare numai un număr restrâns de factori. Existența activității fizice și a unei alimentații corespunzătoare sunt deseori singurele lucruri pe care oamenii le consideră. Acești factori, chiar dacă au un impact semnificativ, nu sunt suficienți.

Pentru a atinge o stare de fericire mai înalta și a trăi un stil de viață sănătos, trebuie să luăm în considerare un număr mai mare de factori. În acest articol vom sublinia acei trei factori mai puțin cunoscuți care ajută la dobândirea unui stil de viață sănătos.

Sănătatea Mentală

Sănătatea mentală joacă un rol esențial în fericirea fiecărei persoane, aflându-se la baza dobândirii unui stil de viață sănătos. Chiar dacă practicați un anumit sport și aveți o nutriție bună, lipsa sănătății mentale poate să pună o barieră între voi și stilul de viață sănătos pe care-l doriți.

Petrecerea de timp singur și analizarea gândurilor, credințelor și a proceselor cognitive este un pas esențial pentru a dobândi sănătatea mentală. Auto-descoperirea și atingerea unei stări de conștientă interioară, chiar dacă este deseori un proces dificil poate avea un impact benefic major.

Dezvoltarea încrederii de sine este de altfel un pas important. Deseori anumite activități sau procese care iau loc în jurul nostru pot să aibe un impact pozitiv sau negativ asupra încrederii de sine. Spre exemplu, femeile care trec printr-o operație de mastectomie pot experimenta deseori o scădere a încrederii de sine.

Din fericire, suportul moral pe care aceste femei îl experimentează de la cei din jur și de la societate poate fi foarte benefic. De altfel, acestea pot utiliza lucruri precum proteza de sân pentru a-și restabili simetria corpului, și încrederea de sine. Astfel, îmbunătățindu-și sănătatea mentală pe parcurs.

Mediul Înconjurător

Mediul înconjurător, și mai bine zis persoanele din jurul tău pot să-ți influențeze foarte mult stilul de viață, având un impact major în evoluția ta. Oamenii din jurul tău ajung să-ți influențeze comportamentul și gândurile, motiv pentru care trebuie să te înconjori tot timpul cu persoane pozitive.

Dacă toate persoanele din jurul tău au un anumit stil de viață pe care tu-l consideri nociv, este mult mai dificil să realizezi o schimbare semnificativă. Comportamentul lor ajunge să se transfere asupra ta, deseori încetinindu-ți sau chiar oprindu-ți total procesul de schimbare.

Astfel, dacă dorești să dobândești un stil de viață sănătos este esențial să te înconjori cu persoane susținătoare, care au idealuri și dorințe similare.

Situația Financiară

Chiar dacă dobândirea unui stil de viață sănătos nu este legată de situația financiară, aceasta din urăm poate avea o influență semnificativă. Detalii legate de cantitatea de bani câștigați, dar și mai important de modul în care câștigați banii pot să va influențeze semnificativ starea de fericire.

Felul în care câștigați banii este mai important decât cantitatea câștigată. Practicarea unei meserii care va oferă satisfacție și va face fericit este mult mai esențială pentru adoptarea unui stil de viață sănătos decât salariul primit.

 

Concluzie

Adoptarea unui stil de viață sănătos este o dorința pe care foarte mulți oameni o au. Deseori, acest lucru se dovedește a fi mai dificil de realizat deoarece stilul de viață ține de mai mulți factori decât sportul și nutriția. Cei trei factori menționați mai sus joacă un rol important în adoptarea unui stil de viață sănătos, și a fericirii resimțite

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor