logo
RNTV Live

Un strop de galben într-o mare de albastru!

dortmunf fan
Cristian Anghelescu

Exact la ora când Petrolul Ploiești își umilea omologa din Băicoi, pe Veltins-Arena din Gelsenkirchen echipa locală, FC Schalke 04, remiza cu Borussia Dortmund, 1-1.

Un scor corect, după un meci îndârjit ca mai toate din superbul campionat al Germaniei. O pledoarie pentru fotbalul spectacol și pentru fair-playul tribunelor. Iar un caz aparte vine tocmai din “principala” arenei, spațiu rezervat de fiecare dată suporterilor echipei gazdă.

Agitația postărilor pe Twitter, în timp real, lăsa “liber la discuție”  solicitării venite din partea spaniolului Marc Bartra Aregall, fundașul central al Borrusiei Dortmund, cel care, imediat după joc, a încins Internetul cu rugămintea sa: “Aş vrea să întâlnesc femeia echipată cu tricoul galben care stătea printre fanii gazdelor, toți în albastru! Mă ajutaţi s-o găsesc? Vreau să-i dăruiesc tricoul meu”, a postat fundaşul catalan pe Twitter, în engleză şi în spaniolă.

Imediat, sute de followers în retweet-uri cu hashtagul #shelovesBVB s-au grăbit să-i facă pe plac, dorința fotbalistului devenind virală.

Picătura de galben într-un ocean de albastru poate reprezenta un exemplu și pentru fanii din România. Fani care, în loc să treacă peste vigilența stewarzilor și să pătrundă în teren sau care să arunce pe gazon cu petarde sau fumigene aducătoare de amenzi usturătoare pentru bugetele din ce în ce mai sărace ale echipelor, ar face mult mai bine să învețe din astfel de exemple trăite și fotografiate într-o arenă din țara echipei campioană mondială! Țară în care, săptămânal, la toate eșaloanele fotbalistice, arenele se umplu până la refuz, sumele colectate din vânzarea biletelor fiind principalele surse de venit ale cluburilor!

Suporterii lor au înțeles acest lucru și ajută, in-corpore, la progres. Fără să saboteze, bezmetic, acțiunile pozitive și munca reală a celor care muncesc pentru binele sportului, în general, al fotbalului, în special!

Nouă, românilor, nu ne rămâne decât să privim la televizor sau în fotografii cum o doamnă de vârsta a doua, simpatizantă a Borrusiei, cel mai probabil venită la meci cu soțul ei care ținea cu Schalke, produce emoții printre toți cei care se numesc suporteri, din toată lumea, dar care, la o adică, probabil că nu ar fi înțeles nimic din normalitatea momentului!

Personal, am considerat că eroul pozitiv al acelei clipe a fost Bartra, fotbalistul echipei oaspete care a premiat curajul doamnei. Dar și fotoreporterul care a surprins un astfel de detaliu din care nu lipsesc suporterii echipei gazdă, care mai tineri, care mai în vârstă, mulți de sex feminin, mai toți echipați cu tricoul albastru al iubirii lor din iarbă, Schalke 04!

 

 

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor