logo
RNTV Live

Valentin, un băieţel de doar cinci anişori, din Poienarii Burchii, luptă să trăiască. Inima i s-a oprit de două ori, dar a revenit la viaţă

valintin si mama sa
rnews

O secundă de neatenţie a fost de ajuns  pentru ca viaţa lui Valentin, un băieţel din Poienarii Burchii, să ia o întorsătură dramatică. Copilul a fost izbit de o maşină, condusă chiar de preotul satului, în timp ce încerca să treacă străduţa pe care, până atunci, o traversase de nenumărate ori. Valentin a rămas inconştient pe pământul rece, sub ochii îngroziţi ai bunicii materne. În elicopterul care l-a transportat la spital a intrat de două ori ori în stop cardio respirator… la doar cinci anişori.

Accidentul a avut loc în urmă cu două săptămâni şi  viaţa copilului a atârnat, timp de câteva zile, de un fir de aţă. A fost ţinut în comă indusă mai bine de o săptămână, iar acum medicii speră ca lichidul pe care l-a făcut la creier să se resoarbă fără să fie nevoie de vreo intervenţie chirurgicală.

 Mai mult decât atât, copilul va avea nevoie de tratament de lungă durată pentru plămânii grav afectaţi în urma accidentului.  Şi, de parcă nu ar fi fost de ajuns, mămica a aflat că, dacă totul merge cum trebuie, micuţul ei va fi nevoit să facă recuperare fizică şi kinetoterapie  luni bune.  Toate acestea însă după cine ştie câte săptămâni de spitalizare.

 

“După o săptămână în care a stat în comă indusă, starea lui fiind foarte gravă, a urmat o alta plină de emoţii. Medicii ne-au spus că plămânii lui sunt făcuţi praf şi că recuperarea va fi lungă şi dificilă. Acum aşteptăm să vedem dacă  lichidul pe care l-a făcut la creier se va resorbi sau va fi nevoie de intervenţie. A trecut o săptămână de când copilul e conştient şi eu nu am curaj să-l întreb ceva legat de acest incident, ce s-a întâmplat acolo. Mi-e frică să fac asta. Dacă el îşi va aminti la un moment dat, bine, dacă nu… Tot ce-mi spune este că el vrea acasă sa se joace cu prietenii lui” povesteşte mama lui Valentin.

Oamenii nu au rămas indiferenţi la nenorocirea care s-a abătut asupra familiei lui Valentin şi încearcă să strângă bani pentru recuperarea de care va avea nevoie băiatul. Şi dacă pentru copil spitalizarea este gratuită, pentru mama lui nu este tot aşa. Femeia trebuie să plătească dacă vrea să fie alături de fiul ei zi şi noapte.  Și ce mamă nu-si doreste acest lucru atunci când puiul ei suferă?  Cine doreşte să-l ajute  pe puștiul de 5 anișori o poate face donând  2 euro printr-un SMS la 8828 cu textul “Valentin”, iar pentru sume mai mari, se pot face depuneri în conturile  Fundaţiei Ringier.

sursa – libertatea.ro

sursa foto – libertatea.ro

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor