logo
RNTV Live

Vecinii României le vine de hac şoferilor prinşi băuţi la volan: spală cadavre

sursă foto Stirile ProTV
Mihai Constantinescu

Program de reeducare a şoferilor prinşi băuţi la volan

Vecinii României le vine de hac şoferilor prinşi băuţi la volan: spală cadavre.

Numărul şoferilor care se urcă la volan deşi sunt sub influenţa băuturilor alcoolice este în creştere. Pentru a stopa acest fenomen, în Republica Moldova a început un program de reeducare mai puțin obișnuit.

Astfel, cei prinşi băuţi la volan care vor să-şi recupereze carnetul de şofer pot redobândi actul doar dacă trec pe la morgă unde participă la procesul de autopsie și să spele cadavre, pentru a conștientiza efectul posibil fatal al consumul de alcool la volan.

De asemenea, ei vor fi obligați și să meargă în spitale pentru a le acorda asistență victimelor accidentelor rutiere și să participe la cursuri despre riscurile consumului de alcool, anunță publika.md.

6 dintre bărbații prinși beți la volan au mers deja joi, 2 mai, la Centrul de Medicină Legală din Chișinău. Unul dintre șoferi a ieșit afară după numai câteva minute deoarece i s-a făcut rău. El a fost exclus din program, însă va putea participa la program cu un alt grup.

Programul durează 3 luni și costă 4.000 de lei, bani care sunt plătiți de șoferi. Programul este alcătuit din 12 sesiuni: 3 individuale, iar 9 de grup.

sursa publika.md

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor