logo
RNTV Live

Vești bune pentru sportivii CSM Ploiești ! Legea educației fizice și sportului a fost modificată

CSM
Oana Stoica

Guvernul a adoptat modificarea Legii educației fizice și sportului nr. 69/2000, prin Ordonanță de Urgență, cu scopul de a reglementa, în  clar, finanțarea activităților sportive de către administrația publică locală.

Astfel, sportivii își vor putea desfășura activitatea în baza unui contract de activitate sportivă, în care va fi stipulată valoarea drepturilor bănești aferente activității sportive prestate de către sportivul de performanță sau de către alte persoane juridice sau fizice implicate în activitatea sportivă, respectiv modalitățile și termenele de plată.

Viceprimarul Ploieștiului, Cristian Ganea, a împărtățit pe facebook bucuria victoriei.

”Este oficial! Legea educației fizice și sportului a fost modificată. Activitățile sportive pot fi finanțate de către administrațiile locale, fără a mai exista discuții și certuri inutile.

Ministrul Marius Dunca și-a respectat promisiunea, iar acum sportul poate fi finanțat fără nicio problemă.

Nu pot uita contribuția senatorului Emanoil Savin, care a insistat pentru ca modificările acestei legi să devină realitate. Și a reușit!

Să sperăm că mai putem salva ceva din sportul ploieștean, atât de chinuit în ultimul an, chiar și acum în ceasul al 12 lea!” – a scris pe pagina lui de socializare viceprimarul Ganea.

”Reglementarea modului în care sunt finanțate activitățile sportive de către administrația publică locală era strict necesară, în contextul în care multe cluburi sportive, publice sau private, sunt în pragul falimentului. Suntem responsabili de viitorul sportului și trebuie să facem tot ce ne stă în putere pentru a veni în sprijinul fiecărei activități sportive. Sportul și performanță sportivă sunt responsabilitatea noastră, a tuturor factorilor implicați, a întregii societăți. Aceste modificări ale legii 69/2000 sunt doar începutului reformei pe care îmi doresc să o implementez în sport, urmează legea sponsorizării activităților sportive și chiar o nouă lege a sportului, care să fie adaptată nevoilor actuale. Voi colabora cu toți factorii implicați pentru a implementa măsuri viabile, menite să aducă plusvaloare și performanță” susține Marius Dunca, ministrul tineretului și sportului.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor