Vești proaste pentru copiii născuți după februarie 2011. Ce le-a pregătit Guvernul

Copiii născuți după 9 februarie 2011 vor avea parte de o surpriză neplăcută din partea Guvernului Dăncilă. Executivul a amânat, din nou, o obligație care ar fi trebuit respectată din 2013.

Această  sumă de bani pe care aceşti copii trebuiau o dată cu intrarea în vigoare a Legii Educaţiei naţionale nr. 1/2011.

500 de euro este suma pe care ar fi trebuit să încaseze fiecare copil născut după acea dată. Din nefericire, aceşti bani nu vor ajunge la acesti copii în următoarea perioadă din cauza lipsei banilor.

Este nevoie de patru miliarde de lei pentru a susţine aceste indemnizaţii, se arată într-un proiect recent. Concret, Guvernul pregăteşte un proiect de ordonanţă prin care va amâna acordarea acestor bani până la 31 decembrie 2020 informează capital.ro.

“Statul sprijină dreptul la învăţare pe tot parcursul vieţii prin acordarea sumei reprezentând echivalentul în lei a 500 euro, calculat la cursul de schimb leu/euro comunicat de Banca Naţională a României şi valabil la data plăţii, fiecărui copil cetăţean român, la naşterea acestuia. Suma este acordată în scop educaţional în beneficiul titularului, din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale. (…) Sprijinul de stat pentru exercitarea dreptului la educaţie permanentă prin acordarea sumei reprezentând echivalentul în lei a 500 euro se acordă tuturor copiilor născuţi după data intrării în vigoare a prezentei legi”, se arată în Legea educaţiei.

sponsor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here