logo
RNTV Live

Vești proaste pentru rafinăriile din zona Ploieștiului. Poluarea va fi strict monitorizată/VIDEO

aer poluat
Oana Stoica

Un auto-labolator va monitoriza emisiile din aer.

Vești proaste pentru poluatorii consacrați din Ploiești și din jurul orașului. Agenția de Protecția Mediului Prahova a fost dotată de Ministerul Mediului cu un auto-labolator performant.

Acesta va monitoriza calitatea aerului, direct la sursa de poluare. Laboratorul a costat peste 100.000 de euro.

Vezi ce a declarat Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, despre monitorizarea aerului la Ploiești.

Ministrul Gavrilescu a mai anunțat și că s-a discutat cu rafinăriile pentru ca acestea să cumpere, pe cheltuiala lor, staţii de monitorizare proprii, rezultatul măsurătorilor acestora fiind destinat atât transmiterii către Agenţia de Protecţie a Mediului, cât şi cetăţenilor, pentru ca aceştia să afle, în timp util, informaţiile care îi interesează.

Mai exact, operatorii vor trebui să încheie un parteneriat cu Administraţia Naţională de Meteorologie, astfel încât agenţii economici să cunoască prognozele cu până la 3 zile în avans, iar rafinăriile să îşi diminueze procesul tehnologic în conformitate cu presiunea tehnologică şi circulaţia curenţilor de aer pentru a se putea realiza o dispersie care să nu creeze disconfort.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor