logo
RNTV Live

Vezi cum va fi vremea joi şi vineri

termometru frig
Raluca Eparu

Mâine şi poimâine vom avea temperaturi mai scăzute decât cele de astăzi, anunţă ANMH. Va mai şi ninge slab, vântul va sufla moderat, iar în zona de sud est temperatura maximă se va situa în jurul valorii de -4 grade, iar cea minimă va fi de -8…-7 grade.  Cerul va fi mai mult noros şi pe parcursul zilei, dar şi la începutul nopţii, va mai ninge slab.

Joi:Înnorările vor persista, în majoritatea regiunilor, iar precipitaţiile vor fi în diminuare semnificativă şi în restrângere ca arie. Îndeosebi în cursul zilei va mai ninge, în general slab, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei şi la munte, iar în vest şi în centru pe spaţii mici vor mai fi şi ploi sau lapoviţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în prima parte a intervalului în sud şi sud-est, cu viteze de până la 50-55 km/h, dar şi pe crestele montane, în special ale Carpaţilor Orientali şi Meridionali, spulberând zăpada. Temperaturile maxime vor avea valori de la -8 grade în Moldova, până la 7 grade izolat în Crişana, Maramureş, vestul şi nordul Transilvaniei; minimele se vor încadra între -18…-16 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi -1…0 grade în Dealurile de Vest. În zonele joase de relief, îndeosebi noaptea, se va semnala ceaţă, asociată şi cu depunere de chiciură.

 

Vineri:Valorile termice se vor menţine mai coborâte decât cele climatologic specifice perioadei în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de acestea, în timp ce dimineaţa şi mai ales noaptea va fi ger local în sudul, estul şi centrul ţării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în zonele joase de relief, unde vor fi condiţii de ceaţă asociată cu chiciură şi fulguieli. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului, pe litoral şi în deltă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între -8 şi 7 grade, iar cele minime între -15 şi -5 grade, mai scăzute în Moldova şi în estul Transilvaniei, până în jurul a -20 de grade în depresiunile Carpaţilor Orientali, dar şi uşor mai ridicate în Dealurile de Vest.

sursa ANMH

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor