logo
RNTV Live

Vezi flagrantul făcut doctorului şpăgar de la Sinaia-Video

Raluca Eparu

De ani de zile, spun anchetatorii, medicul sinăian Lucian Jianu obţinea sume frumoase de bani de pe urma şpăgilor pe care le primea. În comunicatul DNA se vorbeşte despre 19 astfel de fapte dovedite deja. De data aceasta, însă, pentru a putea fi prins, medicului i-a fost făcut un flagrant. Pacientul denunţător i-a dat doctorului un plic cu bani inscripționați cu cerneală specială, iar polițiștii și procurorii au intrat în cabinetul medicului unde au găsit asupra lui 4500 de lei, dar nu și banii inscripționați, pe care jianu îi ascunsese deja într-o nișă săpată într-un zid unde erau găsit banii marcați, pe jos aflându-se un număr de plicuri goale mototolite. În total, asupra medicului s-au găsit 8500 de lei. Medicul lua banii numai cu mănuși chrurgicale pue pe mâini, iar în birou avea o camera de luat vederi.

comunicat DGA:

“Urmare a activităților complexe de cercetare penală, inclusiv acțiunea de prindere în flagrant și perchezițiile domiciliare realizate ieri, 13 februarie a.c., de ofițerii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Prahova, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, într-un dosar penal privind fapte de corupție săvârșite de un medic din cadrul unei unități medicale din Sinaia, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpat sub aspectul săvârşirii a 19 infracţiuni de luare de mită aflate în concurs real. În fapt, s-a reţinut că inculpatul, cu ocazia activităţii desfăşurate la cabinetul medical din Sinaia, a acceptat primirea sumei totale de 8.500 lei, cu titlu de mită, de la beneficiarii dreptului de pensie de invaliditate care s-au prezentat la medic, în data de 13.02.2017, pentru revizuirea la termen a acestui drept.
La data de 14.02.2017, faţă de inculpat, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova a luat măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat instanţei de judecată competente cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.
La acţiuni au participat Serviciile Operaţii și Tehnic din cadrul Structurii Centrale a D.G.A. și s-a beneficiat de sprijinul Grupării de Jandarmi Mobilă “Matei Basarab” Ploiești.”

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor