logo
RNTV Live

Vezi motivul hilar pentru care ICCJ a respins o plângere penală care viza un personaj important din România

sediul_ICCJ (Large)
rnews

O fundație din Prahova a făcut plângere penală împotriva fostului procuror general al României.

În urmă cu o lună, o fundație din Prahova formula o plângere penală împotriva fostului procuror general, Tiberiu Nițu.

Mai exact, Nițu era acuzat că a obținut foloase necuvenite.

Și asta după ce a semnat, în calitate de procuror general al României, un protocol cu MAI privind ”cooperarea dintre două instituții în scopul însoțirii autovehiculului utilizat de către procurorul general cu echipajele poliției rutiere”.

Plângerea făcută de Fundație Perfect Civic din Florești venea ca urmare a faptului că procurorii DNA au dispus clasarea faţă de Tiberiu Niţu,  pentru complicitate la abuz în serviciu cu obţinere de foloase pentru sine sau pentru altul.

În dosarul privind accidentul rutier care a determinat decesul poliţistului Bogdan Gigină, Nițu a fost achitat pe motiv că nu mai sunt întrunite elementele constitutive ale infracțiunii de abuz.

Tiberiu Nițu era acuzat că a săvârșit infracțiunea de conflict de interese, deoarece a semnat acest protocol pe care l-a utilizat în propriul său interes ulterior.
Iată aici documentul:

ICCJ a respins plângerea formulată de Fundația Perfect Civic Florești.

Demersul Fundației Perfect Civic din Florești, Prahova, i-a făcut pe mulți români să se regăsească în această inițiativă.

”Faptul că deții o funcție importantă sau ești pus de cine știe cine într-o poziție importantă nu te scutește să răspunzi în fața legii atunci când greșești”, susțin reprezentanții Fundației Perfect Civic.

Zilele acestea a venit și un răspuns din partea magistraților la plângerea penală formulată împotriva fostului procuror general, Tiberiu Nițu.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a refuzat să dea curs plângerii.

Motivul este unul hilar:

”Plângerea nu cuprinde toate datele de identificare ale petentului”.

”Cu alte cuvinte, dacă sunteți martorul unei crime înainte să sunați la Poliție verificați dacă aveți buletinul la dumneavoastră, autoritățile nu lucrează decât cu materialul clientului! Așa se face dreptate în România, având grijă să nu se supere foștii sau actualii șefi și ignorând adevărul!”, au replicat reprezentanții Fundației Perfect Civic din Florești.

Citește aici răspunsul ICCJ:

Citește și :https://portal.republikanews.ro/exclusiv-o-fundatie-din-prahova-a-facut-plangere-penala-impotriva-lui-tiberiu-nitu-care-sunt-acuzatiile-foto-document/

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor