logo
RNTV Live

Victorie… dar după destul dramatism!

halep la Australia Open 2018
Cristian Anghelescu

Victorie… dar după destul dramatism!

Prima adversară a Simonei Halep la Australian Open a fost Aiava Destanee (Australia), o jucătoare de 17 ani aflată pe locul 193 WTA. Cele două s-au întâlnit în premieră, într-o dispută în care românca a fost, fără îndoială, mare favorită.

Desfășurarea meciului

Ea a început perfect meciul, cu un break, dar australianca a răspuns cu aceeași măsură. Mai mult, după adjudecarea serviciului, a reușit un nou break: 1-3! Halep a răspuns cu re-break dar Aiava a dus setul la 2-5. După un game reușit de Simona, adversara sa a avut 2 mingi de set! Având probleme, Aiava a cerut intervenția doctorului iar acesta a recomandat un time-out medical.

La revenire, românca s-a concentrat și a reușit să răstoarne situația în favoarea ei câștigând la tie-break, 7-6 (5).

Setul al doilea a fost o formalitate pentru Simona, chit că, la 1-0 pentru ea, a călcat strâmb și a primit, la rându-i, asistență medicală. Totul s-a dovedit o simplă sperietură, accidentarea nefiind gravă. Ea a făcut, apoi, instrucție cu sportiva din țara gazdă și scorul a urcat până la 6-1!

În turul secund, Halep o va întâlni pe canadianca Eugenie Bouchard, aceasta reușind victoria, 6-3, 7-6 (5) în fața franțuzoaicei Dodin .

S-a calificat și Sorana

Sorana Cîrstea s-a impus cu 5-7, 6-4, 6-3, în confruntarea cu Zarina Diyas. În runda următoare, românca o va întâlni pe cehoaica Lucie Safarova, cap de serie numărul 29. De notat faptul că, înainte să încheie, Cîrstea a ratat 6 mingi de meci!

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor