logo
RNTV Live

Victorie în prelungiri, la Mediaş!

baschet csm melnic
Cristian Anghelescu

Victorie în prelungiri, la Mediaş!

Echipa de baschet masculin a CSM Ploieşti a reuşit să câştige, aseară, cu 88-86, partida susţinută în deplasare, la CSM Mediaş, în cadrul etapei a 9-a a Fazei semifinale a Ligii I.

Băieţii pregătiţi de Cătălin Burlacu au avut nevoie de prelungiri pentru a se impune pe terenul singurei formaţii fără victorie în această fază a competiţiei.

Una dintre explicaţii a fost forma foarte bună arătată de doi dintre jucătorii gazdelor: Vlad Tincu (fost la CSU Sibiu) și Dominic Csender (BC Timba), ambii marcând de multe ori de la distanţă.

Tincu a marcat 8 triple (!!!), totalizând 31 de puncte, iar Csender „doar” 4, ajungând, şi el, la un total de 25 de puncte!

Pe sferturi, a fost 23-13, 16-15, 13-28, 21-17 şi 15-13 în repriza de prelungiri, pentru CSM Ploieşti.

Victoria defensivei ploieștenilor

De menţionat că defensiva foarte bună a oaspeților a făcut diferenţa atât în finalul timpului regulamentar, atunci când, la 73-73, gazdele au avut la dispoziţie un atac pe care l-au ratat, cât şi în ultimele secunde ale prelungirilor, când, după o „triplă” a lui Adi Tudor, care a dus tabela la 86-88, apărarea exactă nu le-a permis medieşenilor să revină.

Coşgeterul întâlnirii a fost, totuşi, din tabăra CSM-ului şi, surprinzător, nu a fost Cătălin Burlacu, ci Eugeniu Melnic, cel care şi-a trecut în cont 33 de puncte, 12 dintre acestea în urma şuturilor de la distanţă. Ceilalţi marcatori ai CSM Ploieşti au fost Ad. Tudor (17, 2×3), Burlacu (13, 1×3), Topologeanu (9), Dogaru (8), Arteni (3, 1×3), C. Dumitru (3) şi A. Crăciun (2), iar Vrabie a intrat fără a puncta.

Cu succesul de astăzi, CSM Ploieşti ajunge la un bilanţ de 4 victorii şi 4 înfrângeri în Faza semifinală, revenind între primele patru formaţii ale unui clasament bulversat însă de numeroasele amânări.

În etapa a X-a, Burlacu&Co. vor avea un meci greu, în Sala „Olimpia”, cu CSO Voluntari, programarea jocului urmând să fie stabilită astăzi.

sursa: csmploiesti

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor