logo
RNTV Live

Victorie în minimum de seturi la debutul din 2017 în „Olimpia”

andrei-grigoras-piatra-neamt-cronica-650×256
Cristian Anghelescu

Victorie în minimum de seturi la debutul din 2017 în „Olimpia”

Tricolorul LMV Ploieşti a disputat, aseară, meciul restant din etapa a II-a din returul Fazei I a Diviziei A1 la volei masculin, primind replica echipei VCM LPS Piatra Neamţ, în Sala Sporturilor „Olimpia”, partida fiind amânată la finalul anului trecut ca urmare a implicării echipei ploieștene în CEV Challenge Cup.

Cu privirea aţintită spre podium, elevii antrenorilor Sergiu Stancu şi Mădălin Marinescu au confirmat statutul de favoriţi, obţinând un succes clar, în minimum de seturi, la primul meci din 2017 disputat în Sala „Olimpia”.

Tricolorul LMV a început meciul cu multă determinare și cu un joc foarte bun la toate capitolele, Milivojevic servind perfect, iar Grigoraș, Centelles și Zhylinskyi (de netrecut la fileu) au dus scorul la 5:1. Diferența a continuat să se mărească, ajungându-se la 16:7, Riabukha și Zhylinskyi blocând tentativele oaspeților iar Grigoraș și Carrasco și-au găsit perfect colegii pentru a puncta decisiv.

Cu încă trei puncte la rând, inclusiv un as al lui Milivojevic, Tricolorul LMV s-a desprins chiar la 12 puncte, cea mai mare diferență înregistrată, iar finalul de set, în care au intrat Aleksic și Ghimeș, a reprezentat o simplă formalitate pentru elevii antrenorilor Stancu și Marinescu.

În actul secund, echilibrul a fost mai evident în prima parte a setului, dar Tricolorul LMV a preluat conducerea la 4:2, după trei puncte la rând, și s-a menținut în frunte până la final. Oaspeții au reușit să păstreze un ecart de trei lungimi, până la 10:7, când Carrasco&Co. au dat lovitura decisivă, printr-un parțial de 6:2.

Voinea, Aleksic și Rutecki au intrat, apoi, la gazde, iar ecartul s-a mărit la opt puncte, scor 19:11, după ce și polonezul Rutecki a reușit să puncteze în premieră pentru echipa ploieșteană. S-a ajuns chiar la nouă lungimi, scor 24:15, însă scorul final al setului a fost 25:17, același Rutecki închizând actul.

Setul al treilea a fost cel mai echilibrat, VCM LPS Piatra Neamț reușind să se mențină în frunte până la al doilea timeout tehnic, după ce s-a desprins la 7:4, în urma a trei puncte la rând. Oaspeții s-au distanțat chiar la cinci lungimi, scor 12:7, dar Zhylinskyi, Centelles și, în special, Grigoraș au apropiat echipa gazdă la două puncte, scor 14:12.

Apoi, Milivojevic și Carrasco (cu un blocaj) au egalat la 15, după care tot coordonatorul ploieștenilor a adus Tricolorul în avantaj pentru prima dată în acest set, scor 17:16. Ploieștenii s-au desprins la două puncte, iar Carrasco, Centelles și Riabukha au dus scorul la 24:20, Rutecki închizând și acest set, cu un as, la 25:20.

În urma acestui rezultat, Tricolorul LMV a adunat 30 de puncte, revenind pe locul al patrulea în clasament, devansând campioana SCM U Craiova, care are 29 de puncte. De asemenea, acum se găseşte la doar patru puncte de locul al treilea, ocupat de CS Arcada Galaţi, şi la şase puncte de prima poziţie, pe care se află CSA Steaua Bucureşti.

Pentru Tricolorul LMV urmează un nou meci pe teren propriu, sâmbătă, de la ora 18:00, când va întâlni pe Ştiinţa Explorări Baia Mare, în cadrul etapei a IV-a din returul Fazei I a Diviziei A1.

Casetă

Tricolorul LMV Ploieşti – VCM LPS Piatra Neamţ 3:0 (25:14, 25:17, 25:20)

Sala Sporturilor „Olimpia”, Ploieşti. Spectatori: circa 300.

Tricolorul LMV Ploiești: Hiroshi Centelles, Aleksandar Milivojevic, Kostiantyn Zhylinskyi, Kostiantyn Riabukha, Jose Carrasco, Andrei Grigoraș – Goran Skundric; au mai jucat: Florin Voinea, Cosmin Ghimeș (căpitan), Vladan Aleksic, Tomasz Rutecki, Tudorel Farcaș; rezerve neutilizate: Pavel Dushkov, Daniel Vargas. Antrenori: Sergiu Stancu, Mădălin Marinescu.

VCM LPS Piatra Neamţ: Yevhen Boiko, Laurenţiu Iosif (căpitan), Andrii Shymanskyi, Alexandru  Cersemba, Dragoş Răileanu, Andrei Veber – Andrei Ursache; au mai jucat: Sorin Dragomir, Cătălin Stoenete; rezerve neutilizate: Alexandru Borcoş, Dan Florea, Daniel Martin. Antrenor: Nicolae Buruş.

Arbitri: Tudorel Arbunea şi Mihai Rusinoiu (ambii din Brăila).

Observator FRV: Gheorghe Vişan (Bucureşti).

sursa: tricolorullmvploiesti

 

 

 

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor