logo
RNTV Live

Victorie scăpată printre degete, la capătul unui joc maraton

trico
Cristian Anghelescu

Aseară, Tricolorul LMV Ploieşti a încheiat sezonul competiţional, evoluând în deplasare, în ultima etapă a fazei secunde din Divizia A1, Grupa I valorică, într-o adevărată finală pentru locul al patrulea. Adversară a fost CSA Steaua Bucureşti, echipă care avea două puncte avans în clasament înaintea rundei.

Astfel, ploieștenii urmăreau să obţină o victorie de trei puncte pentru a urca pe locul al patrulea, care i-ar fi oferit calificarea în CEV Challenge Cup.

Iar Tricolorul a început perfect jocul din Capitală, Milivojevic, Vargas și Zhylinskyi ducând scorul la 5:1, respectiv 6:2, în setul întâi. Steaua a răspuns, echilibrând jocul și revenind pe tabelă la două lungimi în urmă, scor 6:4, pentru ca, mai târziu, să se apropie la un punct, scor 9:8.

Din acel moment, ploieștenii au preluat controlul meciului. Cu un joc la blocaj mai bun, în special prin Vargas, alături de Zhylinskyi și Milivojevic, avantajul oaspeților s-a mărit treptat, Tricolorul LMV desprinzându-se decisiv după un parțial de 11:3.

Vargas a dus scorul chiar la 23:12, după care Steaua a profitat de relaxarea survenită în tabăra ploieșteană, realizând un parțial de 7:1. Ploieștenii, însă, au închis setul la 25:19, unul în care au realizat 7 puncte din blocaj.

Actul secund a început cu o serie de „side-out”, steliștii reușind să o întrerupă, scor 5:3. Tricolorul LMV a egalat imediat, dar gazdele au refăcut diferența de două puncte, ecart menținut până la 10:8, când s-au desprins la trei lungimi, scor 12:9.

Steaua și-a majorat avantajul chiar la patru puncte, scor 14:10, Vargas, Riabukha și Carrasco păstrând această diferență până la al doilea timeout tehnic. Centelles și Dushkov au dat tonul revenirii în tabăra ploieșteană,

care a redus diferența la o singură lungime, scor 17:16, după trei puncte consecutive.

Timpul de odihnă al gazdelor nu a oprit Tricolorul LMV să-și continue momentul excelent, preluând conducerea, după o nouă serie de trei puncte consecutive, scor 19:18, prin Zhylinskyi, Milivojevic și Carrasco. Steaua a găsit soluțiile să echilibreze jocul, în special pe atacuri pe partea centrală, reușind să mențină seria de „side-out” până la 21:21.

Centelles și Vargas au adus trei mingi de set pentru ploieșteni, act adjudecat, în cele din urmă, după ce gazdele au salvat două oportunități, Vargas fiind cel care a pus punct cu un atac decisiv.

Astfel, Tricolorul LMV se afla la un set să-și adjudece locul al patrulea.

Însă, actul al treilea a aparținut echipei bucureștene, care s-a desprins de la 4:4, după o serie de opt puncte fără răspuns din partea ploieștenilor. Riabukha a oprit seria gazdelor, scor 12:5, Centelles a mai redus din diferență, scor 13:8, dar ecartul avea să revină la opt lungimi, scor 17:9.

Profitând de o preluare deficitară și un atac previzibil al oaspeților, Steaua s-a îndreptat spre un succes clar în set, scor 25:14, cea mai mare diferență înregistrată.

Coșmarul din setul anterior părea că se repetă și în cel următor patrulea, Steaua desprinzându-se în debutul actului, scor 9:3, ploieștenii nereușind să pună mari probleme atacurilor bucureștene. Avantajul gazdelor s-a mărit chiar la nouă puncte, scor 17:8.

Dar, de la 20:13 pentru Steaua, oaspeții au găsit, în cele din urmă, soluțiile să contracareze jocul adversarilor, revenind în joc după un parțial de 5:1 la care au contribuit în special Grigoraș, Riabukha, Centelles, precum și Skundric. Diferența creată inițial s-a dovedit, însă, prea mare, revenirea ploieștenilor fiind tardivă, Steaua București adjudecându-și actul cu un atac al lui Nemeth, scor 25:21. Prin urmare, Steaua își asigura locul al patrulea, indiferent de rezultatul din tiebreak.

Actul decisiv a început tot cu gazdele la timonă, scor 4:1. Grigoraș, Milivojevic și Carrasco au întors rezultatul, Tricolorul LMV preluând conducerea, scor 7:6. De la 9:8, însă, Steaua a fost mai inspirată în atac, punctând de patru ori la rând. Ploieștenii au redus diferența la o singură lungime, scor 12:11, dar Steaua a încheiat actul și partida, prin două puncte la rând, scor 15:12, după un meci maraton de două ore și jumătate.

Astfel, Tricolorul a încheiat sezonul cu o înfrângere dureroasă, a doua din cadrul campionatului în care a irosit un avantaj de două seturi la zero. Prin urmare, Ghimeș&Co. au încheiat pentru a doua oară la rând pe locul al cincilea în clasamentul Diviziei A1, de data aceasta fiind mult mai aproape de primele patru cluburi din fruntea ierarhiei.

Și, mai mult, mai are o șansă la calificarea în CEV Challenge Cup, putându-se înscrie în Liga Balcanică, de unde câștigătoarea avansează în a treia competiție europeană ca valoare.

Tot astăzi, în cadrul Grupei I valorice, SCM U Craiova a învins, în deplasare, pe CSM București, scor 3:0 (25:23, 25:23, 25:20), astfel că, astăzi, Volei Municipal Zalău are nevoie de victorie în duelul de acasă cu CS Arcada Galați, pentru a-și adjudeca titlul național, meci programat de la ora 18:00.

Casetă

CSA Steaua Bucureşti – Tricolorul LMV Ploieşti 3:2 (19:25, 23:25, 25:14, 25:21, 15:12)

Sala Regimentului de Gardă „Mihai Viteazul”, Bucureşti; spectatori: circa 100.

Steaua: Ivan Kostic, Jorge Almansa, Nemanja Cubrilo, Ciprian Matei, Szalbolcs Nemeth, Nicolae Ghionea (cpt.) – Vladislav Ivanov; au mai jucat: Mihai Gheorghiță, Mihai Criste, Milan Peric, Alexandru Muscină; rezerve neutilizate: Ciprian Tofan, Radu Tobosi – Petar Karakashev.

Antrenori: Bogdan Tănase, Răzvan Roșu.

Tricolorul LMV: Florin Voinea, Jose Carrasco, Aleksandar Milivojevic, Kostiantyn Riabukha, Kostiantyn Zhylinskyi, Daniel Vargas – Goran Skundric; au mai intrat: Pavel Dushkov, Hiroshi Centelles, Cosmin Ghimeș (cpt.), Andrei Grigoraș, Tudorel Farcaș; rezerve neutilizate: Vladan Aleksic – Tomasz Rutecki. Antrenori: Sergiu Stancu, Mădălin Marinescu.

Arbitri: Lucian Năstase şi Florin Dimachi, ambii din Galaţi.

Observator FRV: Marian Păuşescu (București).

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor