logo
RNTV Live

Victorie scontată

tricolorul-lmv-unirea-dej-cronica-hiroshi-centelles-650×256
Cristian Anghelescu

Tricolorul LMV Ploiești – CS Unirea Dej 3-0 (25:12, 25:14, 27:25)

Tricolorul LMV Ploiești a evoluat, aseară, pe teren propriu, în cadrul etapei a XX-a din Divizia A1 – Faza I, primind vizita echipei CS Unirea Dej, în Sala „Olimpia”. Echipa antrenată de Sergiu Stancu și Mădălin Marinescu revenea acasă, după două deplasări consecutive, la Craiova și la Galați, după înfrângere în Bănie și victorie la malul Dunării, în tiebreak.

Pornind din postura de favoriți, având în vedere diferența de 20 de puncte din clasament în favoarea lor, ploieștenii s-au ridicat la nivelul așteptărilor, impunându-se fără mari probleme, în duelul cu formația care i-a luat un punct liderului, CSA Steaua București, în etapa precedentă.

În primul set, CS Unirea Dej a reușit să mențină echilibrul doar în debut, gazdele desprinzându-se de la 5:6, după șase puncte consecutive. Apoi, Ghimeș&Co. și-au majorat, treptat, ecartul, scor 15:8, cu Centelles și Vargas în rolurile principale pe atac și Carrasco la serviciu, respectiv 20:9, Centelles continuând seria serviciilor foarte bune ale ploieștenilor.

În cele din urmă, Tricolorul LMV s-a impus cu scorul de 25:12, într-un set în care a comis doar trei erori, toate pe serviciu.

În actul secund, cu Centelles arătând o formă bună de joc, Tricolorul LMV s-a desprins la 5:2, iar apoi la 8:3, după un as al lui Dushkov. Cu un joc bun la blocaj (șase blocaje, în total, în set), Aleksic, Centelles, Voinea și Dushkov au dus scorul la 15:8, respectiv 20:11, pentru ca Riabukha, recent intrat pe teren, să închidă actul la 25:14.

Setul al treilea a început în aceeași manieră, Tricolorul LMV punctând de patru ori la rând în debutul actului. Vargas, Dushkov și Centelles au mărit avantajul gazdelor, scor 10:4. Însă, jocul echipei din Ploiești a început să fluctueze, ardelenii înjumătățind ecartul ploieștenilor, scor 13:10, pentru a se apropia, apoi, chiar la un punct, scor 18:17.

Grigoraș și Riabukha (cu un blocaj) au refăcut un avantaj de trei lungimi, scor 20:17, dar oaspeții au revenit la un punct în urmă, scor 21:20. Grigoraș a punctat de două ori pentru a oferi gazdelor două mingi de meci, însă anulate de Unirea Dej, care a trimis setul în prelungiri. Dushkov a mai adus Tricolorul LMV la o minge de meci, și aceasta salvată de ardeleni. Voinea a punctat, apoi, iar Grigoraș, cu un blocaj, a închis partida, ploieștenii adjudecându-și actul cu 27:25.

Pentru echipa ploieșteană urmează deplasarea la Cluj, miercuri, 8 martie, de la ora 15:00. Apoi, ploieștenii vor încheia Faza I din Divizia A1, jucând, luni, 13 martie, pe teren propriu, de la ora 19:00, cu CSM București, în ultimul meci al etapei finale din prima parte a campionatului.

Casetă

Sala Sporturilor „Olimpia”, Ploiești; spectatori: circa 300.

Tricolorul LMV: Vargas, Voinea, Centelles, Dushkov, Aleksic, Carrasco – Skundric. Au mai jucat: Ghimeș, Grigoraș, Riabukha, Farcaș. Rezerve neutilizate: Zhylinskyi, Rutecki, Milivojevic. Antrenori: Sergiu Stancu, Mădălin Marinescu.

CS Unirea: Mocanu, Savan, Mihălescu, Catrina, Nagy, Isek – Kantor. Au mai evoluat: Tofan, Isek. Rezervă neutilizată: Fuzesi. Antrenori: Victor Lazăr, Tibor Szilagyi.

Arbitri:  Florin Dragomir şi Cosmin Tudorache, ambii din Bucureşti.

Observator FRV: Constantin Ispas, București.

sursa: tricolorullmvploiesti

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor