logo
RNTV Live

Victorie în ultima deplasare din turul fazei a II-a

hiroshi-centelles-csm-bucuresti-tricolorul-lmv-ploiesti-faza-2-tur-650×256
Cristian Anghelescu

CSM București – Tricolorul LMV Ploiești 1:3 (25:23, 22:25, 8:25, 16:25)

Aseară, Tricolorul LMV Ploiești a evoluat pe terenul echipei CSM București, într-un meci contând pentru etapa a IV-a din Faza a II-a a Diviziei A1, Grupa I valorică, penultima din tur.

Echipa bucureșteană nu a rezistat decât un set, cu excepția primului act Tricolorul LMV controlând jocul aproape în totalitate.

În primul set, după primul punct adjudecat de gazde, Tricolorul LMV a preluat conducerea, punctând de patru ori la rând, cu Dushkov la serviciu, care a reușit inclusiv un as. CSM București a revenit în frunte, însă, după un parțial de 5:1. Apoi, nicio echipă nu a mai reușit să se desprindă la mai mult de un punct, deși au alternat la conducere, până la scorul de 13:12 pentru gazde.

Tricolorul LMV a întors rezultatul de pe tabelă, punctând de trei ori la rând, Centelles având câteva servicii excelente. Dar, gazdele au găsit soluțiile să blocheze atacurile ploieștenilor, iar după un parțial de 7:2 s-au distanțat la 20:17. Dushkov, Vargas și Centelles au readus Tricolorul LMV în joc, apropiindu-se la o singură lungime, scor 22:21.

CSM București a reușind, însă, să-și apere avantajul până la finalul setului, pe care și l-a adjudecat cu scorul de 25:23.

În setul secund, antrenorul Sergiu Stancu l-a introdus în garnitura de start pe Grigoraș, în locul lui Vargas. Și, de asemenea, încă din primele schimburi, Zhylinskyi l-a înlocuit pe Dushkov, centrul ucrainean revenind, astfel, în echipă după o absență de patru luni, din cauza unei accidentări.

Tricolorul LMV a preluat intițiativa încă din debutul setului, distanțându-se la 6:3. Milivojevic și Centelles, bine serviți de Carrasco, au menținut diferența până la 10:7, când gazdele au punctat de două ori la rând, apropiindu-se la un singur punct. Dar, Tricolorul LMV s-a desprins, apoi, la șase lungimi, scor 19:13, Milivojevic și Centelles continuând să fie de neghicit pentru defensiva gazdelor.

Gazdele au înjumătățit ecartul ploieștenilor, scor 20:17, după care Grigoraș și Zhylinskyi (blocaj) au refăcut o diferență de cinci lungimi, scor 22:17, câștigând și setul cu 25-22

A urmat un set al treilea dominat categoric de ploieșteni, în care Zhylinskyi și Aleksic au început pe postul de centru. Zhylinskyi, Grigoraș, Carrasco și Milivojevic au punctat în prima parte a actului pentru a aduce echipa oaspete la 14:4. Tricolorul LMV s-a distanțat, apoi, tot mai mult, Milivojevic, Aleksic și Centelles fiind în prim-plan, iar scorul a devenit 20:6, respectiv 22:8.

În final, după trei puncte la rând, șir încheiat cu un as de Grigoraș, Tricolorul LMV și-a adjudecat setul cu scorul de 25:8, cel mai categoric rezultat înregistrat într-un set pentru echipa ploieșteană în ultimele două sezoane.

Setul următor a fost o continuare, practic, a celui anterior, oaspeții distanțându-se încă din start, scor 6:1, Aleksic, Centelles și Grigoraș punctând. CSM București a reușit să echilibreze jocul pentru câteva momente, după care, de la 9:5, ploieștenii au realizat un parțial de 5:2, care a dus scorul la 14:7.

Cu un blocaj mai atent, CSM București a punctat de patru ori la rând, ridicând câteva semne de întrebare în tabăra ploieșteană. Însă, întrebările și-au găsit răspuns, Tricolorul LMV replicând prin cinci puncte consecutive, rezolvând, practic, soarta partidei.

De la 19:11, Tricolorul LMV s-a îndreptat spre un succes cu 25:16, Milivojevic punând punct meciului.

Astfel, cu un avantaj de 15 puncte față de CSM București în clasament, Tricolorul LMV Ploiești și-a asigurat, în proporție de 99.99% locul al cincilea, având în vedere că mai sunt puse în joc 18 puncte până la finalul campionatului. Iar elevii antrenorilor Stancu și Marinescu încă mai pot spera să avanseze de pe locul 5, mai ales că urmează chiar sâmbătă confruntarea cu ocupanta poziției a patra, Steaua București, de care îi despart, acum, opt puncte.

În cadrul etapei, în Grupa I valorică, Volei Municipal Zalău a câștigat, pe teren propriu, cu SCM U Craiova, scor 3:1 (31:29, 25:20, 21:25, 26:24), iar CS Arcada Galați a învins, în deplasare, pe Steaua București, scor 3:1 (25:20, 23:25, 27:25, 25:23).

Astfel, clasamentul arată în felul următor: 1. Volei Municipal Zalău 64p, 2. CS Arcada Galați 60p, 3. SCM U Craiova 57p, 4. Steaua București 57p, 5. Tricolorul LMV Ploiești 49p, 6. CSM București 34p.

Casetă

Sala „Unirea”, Dobroești; spectatori: circa 50.

CSM București: Claudiu Dumitru, Barreto Pena, Robert Vologa, Gabriel Bontea, Cătălin Miron, Veniamin Aldea – Para Mata; au mai jucat: Ștefan Romanescu, Eugen Teotoc, Yordan Zhelyazkov, Radu Dediulescu, Valentin Ioniță, Teodor Milotin; rezervă neutilizată: Paul Camui. Antrenori: Iulian Pîslaru, Marian Rădulescu.

Tricolorul LMV Ploiești: Aleksandar Milivojevic, Pavel Dushkov, Daniel Vargas, Hiroshi Centelles, Kostiantyn Riabukha, Jose Carrasco – Goran Skundric; au mai jucat: Cosmin Ghimeș, Tomasz Rutecki, Florin Voinea, Kostiantyn Zhylinskyi; rezervă neutilizată: Tudorel Farcaș. Antrenori: Sergiu Stancu, Mădălin Marinescu.

Arbitri: Nicolae Marin, George Grădinaru – ambii din Galați.

Observator FRV: Adin Cojocaru – București.

sursa: tricolorullmvploiesti

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor