logo
RNTV Live

Victorioși în ultimul meci de acasă din acest sezon

61d5ecb8-992e-4c7b-b90b-621bc65e597c
Cristian Anghelescu

Tricolorul LMV Ploiești și-a luat rămas bun de la suporteri, aseară, printr-un succes obținut în penultima etapă a Diviziei A1, Faza a II-a, Grupa I valorică (locurile 1-6), învingând în patru seturi pe CSM București, în ultimul meci disputat în Sala „Olimpia” din acest sezon competițional.

Partida a început, însă, cu un moment de reculegere în memoria celui care a fost profesorul Dan Moldoveanu, antrenor de volei care a activat, printre altele, la Liceul „Mihai Viteazul” din Ploiești, precum și la echipa școlii sportive ploieștene, pregătind numeroase generații de elevi, printre care se regăsesc și oficiali din cadrul conducerii clubului Tricolorul LMV Ploiești.

Revenind la jocul propriu-zis, doar pentru elevii antrenorilor Sergiu Stancu și Mădălin Marinescu meciul mai avea o miză importantă, aflându-se în luptă pentru locul al patrulea, în vreme ce echipa pregătită de Iulian Pîslaru și Marian Rădulescu nu mai avea nicio șansă urce de pe ultima poziție a ierarhiei în Grupa I valorică.

Tricolorul LMV Ploiești s-a desprins în prima parte a setului întâi, grație unor servicii foarte bune ale lui Milivojevic, Centelles, Carrasco și Vargas ducând scorul la 7:4, după patru puncte consecutive. Ecartul s-a menținut pentru o scurtă perioadă, după care câteva erori în tabăra ploieșteană a permis oaspeților să revină în joc preluând chiar conducerea, după o serie de patru puncte la rând, scor 11:10.

Apoi, nicio echipă nu a mai reușit să se desprindă, deși au alternat amândouă în frunte, Tricolorul LMV având, totuși, avantaj minim la al doilea timeout tehnic. Iar momentul s-a dovedit prielnic, ploieștenii desprinzându-se, ulterior, la 20:17, cu un joc la blocaj mai bun, în special prin Zhylinskyi.

Oaspeții au mai avut o răbufnire în finalul setului, apropiindu-se la o singură lungime, scor 23:22, dar Vargas a pus punct actului la 25:22. De remarcat faptul că a fost un set în care atacul a funcționat excelent, gazdele încheind cu procentaj de 70%, cu 16 atacuri transformate din 23 de încercări.

În setul secund, Tricolorul a avut inițiativa, însă nu s-a putut desprinde, menținând un avantaj minim. Vargas a rupt echilibrul, pentru 14:12, dar oaspeții a replicat, egalând după două puncte consecutive.

Ghimeș&Co. au răspuns cu un joc mai atent la blocaj, prin Zhylinskyi și Centelles, distanțându-se, de data aceasta, la trei puncte, scor 17:14. CSM București s-a apropiat din nou la o singură lungime, scor 18:17, dar, după timpul de odihnă solicitat de antrenorul Sergiu Stancu, Milivojevic și Vargas au readus gazdele la trei puncte avantaj, scor 22:19.

Iar Centelles a majorat ecartul, prin două atacuri reușite, pentru ca tot Vargas să fie cel care să închidă setul, la scorul de 25:21.

În setul al treilea, Tricolorul LMV a început promițător, Centelles servind excelent, reușind și un as, gazdele distanțându-se la 5:1. Oaspeții au revenit, însă, punctând de trei ori la rând. Ploieștenii au menținut, totuși, distanța de două puncte, până la primul timeout tehnic, scor 8:6.

Apoi, bucureștenii au fost mai inspirată la blocaj, întorcând rezultatul pe tabelă prin trei puncte consecutive. Vargas le-a oprit seria pentru ca Ghimeș și Zhylinskyi să readucă gazdele în avantaj, scor 12:10.

CSM București a revenit și de data aceasta, după un parțial de 4:1 preluând conducerea, Vargas și Riabukha egalând la 14, respectiv la 15. De la 16:16, însă, oaspeții au punctat de patru ori la rând, diferența având să crească până la cinci mingi de set, 24:19. A fost momentul în care, parcă, Tricolorul LMV s-a trezit, jocul crescând în intensitate, de asemenea. Zhylinskyi și Farcaș au blocat perfect atacurile oaspeților, iar Vargas a închis un punct în care a fost nevoie de toți jucătorii de pe teren pentru a menține gazdele în joc, ecartul micșorându-se la doar două lungimi. A fost, însă, prea târziu, CSM București adjudecându-și în cele din urmă actul, scor 25:22.

În setul al patrulea, Tricolorul s-a aflat la timonă, conducând la două lungimi, după punctele lui Zhylinskyi, Centelles și Milivojevic. Ploieștenii s-au desprins la trei lungimi, scor 11:8, Centelles menținând diferența până la 13:10, când CSM București a reușit să revină la un singur punct în urmă, scor 13:12.

Elevii lui Stancu au păstrat distanța, pe moment, dar, după al doilea timeout tehnic, CSM București a reușit să egaleze la 17, după un parțial de 3:1. Gazdele au menținut un avantaj minim, până când Milivojevic și Riabukha au reușit să desprindă, din nou, echipa ploieșteană la trei puncte, scor 23:20.

CSM București nu a mai avut răspuns de această dată, iar Vargas și, apoi, Milivojevic au închis actul la 25:22, Tricolorul LMV Ploiești obținând astfel o victorie de trei puncte.

Iar, prin succesul înregistrat de CS Arcada Galați în celălalt meci al etapei din Grupa I valorică, pe teren propriu, cu Steaua București, scor 3:0 (25:23, 25:22, 25:21), ploieștenii rămân în cursa pentru locul al patrulea. Aflându-se la două puncte în urma echipei steliste, ploieștenii au nevoie de victorie de trei puncte în partida directă din deplasare, programată miercuri, de la ora 17:30, în ultima etapă a campionatului, meci care va fi transmis în direct de postul Digisport 3.

Casetă

Tricolorul LMV Ploiești – CSM București 3:1 (25:22, 25:21, 22:25, 25:22)

Sala „Olimpia”, Ploiești; spectatori: circa 400.

Tricolorul LMV Ploiești: Jose Carrasco, Hiroshi Centelles, Kostiantyn Zhylinskyi, Daniel Vargas, Aleksandar Milivojevic, Kostiantyn Riabukha – Goran Skundric; au mai jucat: Cosmin Ghimeș, Florin Voinea, Pavel Dushkov, Tudorel Farcaș; rezerve neutilizate: Vladan Aleksic, Andrei Grigoraș – Tomasz Rutecki. Antrenori: Sergiu Stancu, Mădălin Marinescu.

CSM București: Veniamin Aldea, Claudiu Dumitru, Barreto Pena, Teodor Milotin, Gabriel Bontea, Marius Iftime – Para Mata; au mai jucat: Yordan Zhelyazkov, Cătălin Miron; rezerve neutilizate: Robert Vologa, Ștefan Romanescu, Eugen Teotoc, Valentin Ioniță – Paul Camui. Antrenori: Iulian Pîslaru, Marian Rădulescu.

Arbitri: Tudorel Arbunea (Brăila) şi Florin Dimachi (Galaţi).

Observator FRV: Adrian Pustiu (Braşov).

sursa: tricolorullmvploiesti

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor