logo
RNTV Live

VIDEO/ 800 de milioane de euro investiți la Ploiești. Aici se vor produce Neostik-uri pentru cel mai inovator dispozitiv de încălzire a tutunului

Fabrica de tigari BAT Ploiesti
Oana Stoica

Tehnologia GLO protejează sănătatea fumătorilor.

BAT Ploiești va fi unicul furnizor de Neostik-uri pentru Europa.

British American Tobacco (BAT), cea mai mare companie de tutun din România, va investi 800 de milioane de euro în următorii 5 ani în fabrica din Ploiești.

Investiția va genera într-o primă etapă 200 de noi locuri de muncă în Ploiești.

Astăzi, în prezența mai multor personalități locale și naționale, a fost oficial lansată linia de producție a celui mai inovator produs al BAT.

Este vorba despre o nouă hală de producție pentru fabricarea Neostik-urilor, consumabilele din tutun care funcționează cu dispozitivul glo.

Dispozitivul GLO este cel mai inovator gadget de încălzire a tutunului. Folosirea dispozitivului reduce cantitatea de substanțe nocive pe care le inhalează fumătorii.

Fabrica din Ploiești va furniza Neostik-uri pentru piața românească.

Și asta după ce glo a fost lansat în România, în premieră în Uniunea Europeană, la finalul anului trecut.

Astăzi au fost prezenți la fabrica BAT din Ploiești, viceprim-ministrul Viorel Ștefan, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Radu Oprea și ministrul finanțelor, Eugen Teodorovici.

Evident, au fost prezenți și reprezentanții autorităților locale: președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, vicepreședintele CJ, Ludmila Sfârloagă, prefectul județului, Mădălina Lupea, deputații Răzvan Ursu și Rodica Paraschiv, primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, și viceprimarul Cristian Ganea.

Vezi discursurile oficialităților și imagini din fabrica de produse din tutun de la Ploiești:

În cele șase luni de la lansare, mai întâi în București și apoi în 17 alte orașe importante din toată România, aproape 25.000 de fumători au adoptat tehnologia glo.

În total, spațiul nou-creat de producție va avea o suprafață totală de peste 7000 de metri pătrați.

BAT își dorește astfel să transforme industria tutunului printr-o gamă de alternative cu potențial de risc redus pentru fumători.

De asemenea, investiția va crește și capacitățile de producție a țigaretelor tradiționale.

GALERIE FOTO:

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor