logo
RNTV Live

Video/ Aleşii locali, convocaţi în şedinţă de îndată pentru rezolvarea problemei alimentării cu energie termică

şedinţă de îndată
Mihai Constantinescu

Video/ Aleşii locali, convocaţi în şedinţă de îndată pentru rezolvarea problemei alimentării cu energie termică

Aleşii locali au fost convocaţi în şedinţă de îndată, pentru a dezbate şi eventual pentru a aproba două proiecte de hotărâre.

Primul se referă la  măsurile necesare asigurării continuităţiii serviciului public de alimentare cu energie termică în municipiul Ploieşti

Cel de-al doilea proiect face referire la aprobarea modificării şi compeltării Regulamentului pentru înfiinţarea, organizarea şi explotarea parcărilor publice cu plată a falte pe domeniul public şi privat al mun Ploieşti.

Nici nu a început bine şedinţa că au apărut şi primele probleme.

În ceea ce priveşte primul proiect de hotărâre, consilierii s-au întâlnit pentru a debloca situaţia în ceea ce priveşte asigurarea continuităţiii serviciului public de alimentare cu energie termică, dar şi ca preţul la gigacalorie să nu fie mult mai mare ca cel din prezent.

În noul contract, se regăsește şi obligativitatea Veolia Energie Prahova de a face investiții de 17 milioane de lei și lucrări de mentenanță de 10 milioane de lei, care au ca scop: scăderea nivelului pierderilor din sistem.

Viceprimarul Ploieştiului, George Pană, a reproşat că nu s-au ştiut date concrete despre proiect decât foarte târziu.

Pana a propus mai multe amendamente menite să protejeze buzunarele ploiteştenilor în ceea ce priveşte costul la încălzire pentru următorii trei ani şi 14 zile cât va fi în vigoare noul contract cu Veolia. Astfel, noua formulă ce va fi negociată de primar cu Veolia, a cărei structură finală va fi avizată de ANR, va fi preluată în actul adiţional.

Proiectul a fost aprobat.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/contractul-de-furnizare-a-energiei-termice-cu-veolia-se-prelungeste-vezi-pe-ce-perioada/?fbclid=IwAR0eTEqTdRBZUIrZ-V6M4egRlgz77-iXgYcYxgXQqjH2bTabD7PxbJDxxeE

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor