logo
RNTV Live

VIDEO: Când la trap, când la galop! Tensiuni uriașe la ședința de la Hipodrom

hipodrom sedinta
Ciprian Radu

Tensiuni uriașe la ședința de la Hipodrom

Ședința de astăzi care a reunit Primăria Ploiești, administrația Hipodromului Ploiești și propriietarii de cai a fost una extrem de tensionată. Noul sezon de trap, care trebuie să înceapă pe 1 aprilie, nu este în pericol, susțin reprezentanții municipalității. Însă, eternele dispute între crescători fac ca lucrurile să fie și mai complicate. 

Pasiunea celor prezenți în sala de ședințe a Hipodromului Ploiești este indiscutabilă. Unora le nechează telefoanele când primesc apeluri. La propriu! Poate și această înfocare pe care nu o vezi nici la fotbal face situația atât de complicată.

În mare, sunt două tabere în acest domeniu restrâns. Cea reprezentată de Asociația Calului de Trap, cu o prezență mai consistentă la Hipodromul Ploiești și cu mai mulți proprietari afiliați, și Federația Română de Trap, ale căror opinii sunt divergente în câteva puncte cheie.

Cum ar fi problematica animalelor cumpărate de proprietarii români din străinătate.

S-a discutat enorm și foarte aprins pe tema regulamentului.

Dijn punct de vedere administrativ, municipalitatea trebuie să rezolve și ea o problemă stringentă, cea a caselor de pariuri. Este o misiune destul de dificilă și aici, însă reprezentanții Hipodromului și ai Primăriei Ploiești au făcut demersuri – insistente chiar în ultima vreme – la Ministerul Finanțelor pentru a aduce Loteria Română la curse.

Ceartă în toată regula

Urmăriți, mai jos, un colaj VIDEO sugestiv. Cam așa se desfășoară toate ședințele. Da, contradicția poate duce la progres, dar, mare atenție, și la regres!

În urma ședinței de astăzi nu au fost emise concluzii clare. Cert este că, într-un fel sau altul, altcineva decât CSM Ploiești sau Primăria Ploiești trebuie să organizeze cursele de trap. Municipalitatea, prin CSM, este administratorul complexului.

Administrația Hipodromului le-a cerut proprietarilor de cai să ajungă la un numitor comun și se înțeleagă asupra organizării curselor. În caz contrar, se va proceda la o selecție.

Prezent la ședință, viceprimarul Cristian Ganea a dat asigurări că, in ciuda disensiunilor, sezonul nu va fi pus în pericol. Acesta a anunțat că va discuta, într-un cadru mai strâns, împreună cu secretarul Primăriei, cu fiecare asociație și spune că mingea se află în terenul proprietarilor.

Problema caselor de pariuri a fost ridicată în timpul ședinței și este clar că rezolvarea ei ar veni, la pachet, cu o grămadă de “bonusuri”, printre care și banii pentru premiere.

Este un lucru cu care toată lumea este de acord. Divergențele pe marginea regulamentului de organizare și criteriile de participare sunt însă aspre, iar discuțiile au fost tăioase.

De exemplu, situația cailor cumpărați de proprietarii români din străinătate. Iată ce spun reprezentanții Federației Române de Trap și Asociației Calului de Trap, Marian Manea, respectiv Tiberiu Nan, .

Următoarea ședință cu toți proprietarii interesați va avea loc pe 21 martie.

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor