logo
RNTV Live

VIDEO: Capitalul social al SC Hale și Piețe a fost majorat. Polemici pe marginea proiectului

george pana sedinta cl
Ciprian Radu

Capitalul social al SC Hale și Piețe a fost majorat

Consiliul Local Ploiești a aprobat, vineri, majorarea caliptalului sococial al SC Hale și Piețe SA cu 18 milioane de lei. Este vizat proiectul de demolare și reconstrucție a Pieței Centrale. 

Tema a generat discuții în contradictoriu între primarul Adrian Dobre și viceprimarul George Pană, cel care răspunde de SC Hale și Piețe și care a declarat de mai multe ori că își dorește refacerea pieței centrale.

Primul a propus ca majorarea să fie de 10 milioane de lei, iar restul de bani să fie introduși la bugetul pentru repararea străzilor. Dobre a motivat prin faptul că banii pentru Hale și Piețe rămân oricum blocați în 2018 deoarece, conform previziunilor sale, lucrările nu pot demara în acest an.

Printre motivele enumerate se află litigiul cu doi proprietari de spații și procedurile de durată premergătoare începerii lucrărilor.

În replică, viceprimarul George Pană s-a arătat surprins de faptul că, deși acum două luni se ajunsese la un acord pentru o sumă mai mare, situația s-a schimbat la ședința dedicată bugetului. 

De aseemenea, Pană l-a întrebat pe primar de ce e de acord totuși cu suma de 10 milioane, dacă este de părere că nu se va cheltui niciun leu anul acesta.

Totodată, viceprimarul ALDE a precizat că Piața Centrală a primit avertisment de demolare și reprezintă un pericol pentru comercianți și cumpărători. Și că acum este momentul ca proiectul să demareze. 

Ce spune Ganea

Pe de altă parte, viceprimarul PSD Cristian Ganea, a încercată să medieze. Ganea a admis că municipalitatea nu are prea mulți bani la dispoziție, însă a punctat și el necesitatea lucrărilor la Piața Centrală. Ganea a mers chiar mai departe cu avertismentul, anunțând că acoperișul pieței riscă să se prăbușească în caz de încărcare mare cu zăpadă.

Discuțiile au devenit tensionate în momentul în care primarul Adrian Dobre a întrebat de ce nu face primăria proiectul, ci Hale și Piețe.

Consilierul local Paul Palaș a replicat că Primăria Ploiești a demonstat, până acum, că nu este în stare. Și că Hale și Piețe trebuie lăsată să deruleze proiectul respectiv.

 

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor