logo
RNTV Live

VIDEO / De ce au rămas elevii prahoveni fără lapte și corn la școală

Oana Stoica

Anul școlar a început fără ca reprezentanții Consiliului Județean să finalizeze licitația pentru Programul Guvernamental ”Lapte și corn”. Se estimează ca cel mai devreme la 1 octombrie să înceapă distribuirea produselor în școli. Au părut întârzieri, deși în cursă este înscris un singur ofertant. Valorea contractului este de peste 14 milioane de lei, fără TVA.  Pe tot parcursul anului școlar, câștigătorul licitației trebuie să livreze 13 mii de pachete cu lapte și corn. Este admis doar laptele UHT, dublu pasteurizat. Acesta poate fi înlocuit, în condiții excepționale, doar cu iaurt. De programul guvernamental vor beneficia 74.000 de elevi din Prahova. În ceea ce privește licitația pentru măr, abia acum a fost demarată procedura de elaborare a documentației.

La sfârșitul anului trecut, procurorii de pe lângă Tribunalul Prahova au deschis șapte dosare penale in rem pentru infracțiuni contra sănătății publice după ce 80 de elevi din mai multe școli din județ au prezentat simptome specifice toxiinfecției alimentare provocate de consumul produselor distribuite prin programul lapte și corn. Direcția Sanitar Veterinară Prahova a găsit în mai multe probe de lapte prelevat din școlile unde au fost semnalate incidente, enterobacterii.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor