logo
RNTV Live

VIDEO/ Doi turiști englezi blocați în BUCEGI. Intervenție dificilă a jandarmilor

IMAGINI BUCEGI JANDARMI
Daniel

Intervenție dificilă în Bucegi

Jandarmii Montani Bușteni au acționat in aceasta dupa-amiază pentru recuperarea și aducerea în siguranță a patru persoane, doi cetățeni englezi și doi cetățeni români care au rămas blocați în zona Valea Spumoasă prin aplicarea procedeelor tehnice specifice alpinismului de vară, pe trasee de gradul III, IV conform clasificării U.I.A.A, prin deplasări în teren muntos, folosind materiale specifice de alpinism.

Aceștia au fost găsiți în jurul orei 14.00, într-o zonă greu accesibilă și au fostf coborîți în siguranță în stațiunea Bușteni, în jurul orelor 16.30, fără a avea nevoie de îngrijiri medicale.

În acest context, jandarmii le reamintesc celor care doresc să facă drumeții în zona montană a județului să se informeze cu privire la starea traseelor, a condițiilor meteorologice și nu în ultimul rând le reamintim să fie echipați în mod corespunzător pentru a preîntâmpina orice eveniment nedorit.

 

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor