logo
RNTV Live

Video – Exclusiv / După 25 de ani și-a îndeplinit un vis! Un iranian din Prahova a primit cetățenia română

sebi cu tricolorul (Large)
Oana Stoica

A fost o zi memorabilă pentru un locuitor al județului Prahova. După 25 de ani de când este stabilit în România, dar și după ce a învățat pe rupte mai bine de jumătate de an, istoria, geografia și legislația românească, Reza Taheri, fermierul din Florești, cunoscut de toți sub numele de Sebi, a reușit să-și îndeplinească visul.

Astăzi, statul român i-a acordat iranianului Sebi, cetățenia română. Și asta în urma unui examen greu.

foto:

La cei aproape 49 de ani pe care îi are, Sebi a devenit cunoscut în totă țara pentru ferma cu animale exotice pe care a dezvoltat-o la Florești.

Este căsătorit cu o româncă și are doi copii. Fiica este studentă acum în Anglia, iar mezinul familiei este elev. Pentru că fac naveta destul de des în Anglia, pentru a fi alături de fiica lor, Marina și Sebi au renunțat la mare parte din animale.

Sebi nu a putut renunța însă la o altă pasiune a lui. A dezvoltat singura canisă de Kangal din România și iubește această rasă de câine. Pentru că are rasă pură, din canisa de la Florești, puii de Kangal se vând repede. Așa că Sebi a devenit repede cunoscut printre crescătorii de câini de la noi.

Reza Taheri, sau Sebi, așa cum se recomandă tuturor, spune că s-a considerat român de când s-a stabilit aici, adică de 25 de ani.

Iată ce mesaj a postat astăzi pe pagina lui de facebook :”Azi e o zi memorabilă pentru mine și un vis împlinit! După 25 de ani printre Români, mi-a venit și mie rândul să devin Român!
Ce iți doresc eu ție, dulce Romanie…”

Vezi cum a muncit iranianul să dobândească cetățenia română:

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor