logo
RNTV Live

Video exclusiv-Vezi ce scandal a făcut un ploieştean după ce a fost prins că a parcat neregulamentar!

Raluca Eparu

Ştire: Scandal astăzi lângă Statuia lui Radu Stanian în Ploieşti, după ce un echipaj al Poliţiei locale rutiere a solicitat unui cetăţean actele pentru că parcase neregulamentar. Bărbatul de la volan îşi lăsase maşina acolo pentru a merge la Serviciul Public de Finanţe Locale Ploieşti, după cum l-au văzut mai mulţi martori, dar le-a replicat oamenilor legii că nu a parcat, ci doar a staţionat pentru câteva minute. A urmat un schimb de replici în care individul a refuzat să arate actele pe motiv că Poliţia locală nu are niciun drept să-l legitimeze şi că nu are nicio competenţă pe circulaţia rutieră. Mai mult, acesta a vrut să plece, dar a fost oprit de poliţişti. Potrivit legii, poliţiştii locali pot asigura fluenţa traficului, dar pot da şi sancţiuni pentru încălcarea normelor legale privind oprirea, staţionarea autovehiculelor putând chiar dispune ridicarea autoturismelor respective. Poliţiştii locali de la rutieră pot sancţiona pietonii, bicicliştii şi şoferii la fel cum o pot face şi poliţiştii de la rutieră. Tocmai de aceea, ploieşteanul în cauză a primit o amendă de 725 de lei aferentă a 5 puncte de amendă şi 3 puncte de penalizare, dar dacă va plăti în două zile lucrătoare, amenda se va reduce la 290 de lei, adică jumătate din minimul de 4 puncte prevăzut de lege. Acesta a staţionat neregulamentar pe strada Bobâlna între 8.35-8.50. E vorba exact despre locul de care se plângea primarul Adrian Dobre în conferinţa de presă de luni, că este plin de maşini parcate aiurea şi că, deşi este în faţa sediului lor, poliţiştii locali nu fac nimic.

Astfel de reacţii de grotă văd zilnic. Oameni, care nu pot să respecte regulile societăţii în care insistă totuşi să trăiască, sunt foarte mulţi. Dacă arunci o hârtie pe jos când ceilalţi o aruncă la coş, dacă te cerţi cu poliţistul local când ceilalţi îl respectă, dacă furi, dacă jigneşti în stânga şi în dreapta, dacă eşti contra tuturor, ai de ales: te supui regulilor generale şi eşti sancţionat ca atare sau părăseşti societatea. Dincolo de orice, însă, rămâne respectul faţă de oameni, indiferent ce meserie au. Cum să-şi facă poliţistul local meseria şi datoria faţă de societate, dacă este tratat în halul ăsta? Cum să îşi facă treaba femeia de serviciu, dacă e considerată ca ultima verigă a lanţului trofic? Cum să fii respectat, dacă nu respecţi la rândul tău? Am fost învăţată că toţi membri societăţii sunt importanţi şi de aceea merg lucrurile înainte pentru că suntem diferiţi şi avem aptitudini diferite. Mă bucur că există pe lume croitori că am cu ce să mă îmbrac, că sunt frizeri de la care plec mai sigură pe mine, că sunt medici care mă tratează, că sunt infirmiere, care mă ajută să mă ridic din pat şi curăţă după mine, când nu o pot face singură, că sunt oameni care fac ca oraşul meu să fie curat înhalând tone de praf, că sunt alţii care conduc autobuze pentru ca toţi să ajungem unde avem nevoie, că sunt poliţişti în preajma cărora mă simt în siguranţă, că s-au inventat pompierii care sar când casa ne-a luat foc fără să se gândească la copiii lor de acasă, ci doar la binele nostru, că sunt jurnalişti care informează şi dau de gândit, că sunt profesori care ne învaţă să devenim oameni. Pe efortul tuturor se mişcă lumea asta. Şmecherii nu fac nimic! Doar dau din gură! Şi pe dat din gură nu evoluăm!

 

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor