logo
RNTV Live

VIDEO: Explozie simulată la Lukoil, cu degajare de gaz toxic letal!

isu_simulare
Ciprian Radu

15 autospeciale ISU și mai multe salvări SMURD și SAJ au trecut în coloană prin cartierul Mihai Bravu, spre rafinăria Lukoil! Deși unii ploieșteni s-au speriat, din fericire, a fost doar o simulare.

Iar aceste antrenamente sunt absolut vitale pentru o bună coordonare și o intervenție adecvată  în caz de accident real.

De data aceasta, simularea gândită de ISU Prahova a cuprins două situații tactice.

Conform primei situaţii tactice, o explozie cu eliberare de hidrogen sulfurat s-a produs la o instalaţie a rafinăriei. Norul chimic s-a deplasat în direcţia cartierului Mihai Bravu. 10 persoane care lucrau pe platformă au fost grav rănite, toate fiind aduse la Postul Medical Avansat amenajat într-un cort special.

Cea de-a doua situaţie tactică a presupus producerea unei explozii urmate de un incendiu la un rezervor.

În acest caz, a fost pus în aplicare planul de urgenţă internă, cu alarmarea serviciului privat de pompieri acţionează în cadrul rafinăriei.

 

Simularea a fost supervizată de prefectul judeţului Prahova, Mădălina Lupea. Alături de innspectorul șef Mihai Drăgan, prefectul a monitorizat activitatea.

La simularea exploziei de pe platforma Lukoil, au participat 100 de pompieri şi 15 autospeciale ISU. De asemenea, au fost implicate autospeciale şi personal de la Serviciul de Ambulanţă Prahova, dar şi jandarmi.

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor