logo
RNTV Live

VIDEO-FOTO/ Calamitate într-o comună din Prahova. Oameni izolați după ce un drum s-a rupt

drum rupt gura vadului 3
Oana Stoica

Alunecarea de teren avansează în fiecare zi.

Din vara anului trecut, drumul comunal 73 din satul Perșunari, comuna prahoveană Gura Vadului, a devenit impracticabil pentru mașini.

Mai multe familii sunt izolate acum, iar în ultima perioadă este riscant să treci și cu piciorul pe acolo.

Alunecarea de teren înaintează rapid, iar oamenii se tem pentru ce este mai rău. Dacă au nevoie de o ambulanță, sau de pompieri, echipajele nu pot ajunge la ei.

Birocrația este cea care blochează în acest moment remedierea situației. Primăria trebuie să efectueze o expertiză  tehnică și apoi să găsească soluții de stopare a alunecării și de refacere a drumului.

Mai mult, se așteaptă și bugetul pentru a se găsi bani pentru investiție. Dar natura nu așteaptă, sapă în fiecare zi în drumul din care nu a mai rămas mai nimic.

Prefectura Prahova s-a implicat.

Prefectul județului, Mădălina Lupea, a anunțat că face demersuri ca situația să fie remediată cât mai rapid, cu bani din fondul de intervenție al Guvernului.

Culmea este că situația datează încă de acum jumătate de an. Iar în timp ce oamenii erau disperați și rămâneau izolați, primăria tocmai finaliza investiții de 3 milioane de euro în comună.

Mai exact, în centrul comunei a fost construit prin fonduri europene un After School care a costat 250.000 de euro.

Restul proiectului de finanțare a vizat asfaltarea câtorva drumuri, construirea unei stații de epurare și dotarea căminului cultural. Nu s-au găsit însă bani și pentru situația de urgență de la Perșunari!

Un localnic a filmat și comentat întreaga situație. El a postat filmarea pe facebook, încercând astfel să sensibilizeze autoritățile.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor