logo
RNTV Live

VIDEO/ FOTO/ Împăduriri masive în Prahova în ” Luna Pădurii”

3333333333
Mihai Constantinescu

Luna Pădurii

VIDEO/ FOTO/ Împăduriri masive în Prahova în ” Luna Pădurii”.

S-a dat startul împăduririlor în Prahova, cu ocazia sărbătorii “Luna Pădurii”.

2700 de puieţi de frasin şi stejar au fost plantaţi în zona fondului forestier Gherghiţa, între Pucheni şi Balta Doamnei.

Începând cu ora 9.00, în colaborare cu Electrica Furnizare au fost plantaţi 1000 de puieţi pentru regenerarea pădurilor. Acţiunea a avut loc într-o zonă de câmp, aproape de şosea(în apropierea făzănăriei). La eveniment au lua parte zeci de pădurari şi angajaţi ai ocolului silvic, dar şi reprezentanţi electrica.

Acţiunea de astăzi se doreşte a fi o conştientizare a nevoii de energie verde, ca o necesitate tot mai mare în zilele noastre.

In plus, cei care nu au participat niciodată la o astfel de acţiune, au putut învăţa pas cu pas cum anume se sădeste un pom.

 

 

Sărbătoarea are o tradiţie veche care datează din anul 1872, celebrând, iniţal acţiunea de sădire a arborilor în Statele Unite ale Americii. În ţara nostră şi-a făcut loc în calendar de abia în anul 1902, organizatorul principal fiind Spiru Haret. A “Luna Pădurii” a prins teren în întreaga ţară, inclusiv în Prahova.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor