logo
RNTV Live

Video / Foto/ Ministrul Turismului, în vizită de lucru în Ploieşti. Urmează controale controalele de tip „mystery guest”

ministrul turismului
Mihai Constantinescu

Video / Foto/ Ministrul Turismului, în vizită de lucru în Ploieşti. Urmează controale controalele de tip „mystery guest”

 

Ministrul zurismului Bogdan Gheorghe Trif,  efectuează astăzi o vizită de lucru în județul Prahova, în contextul prezentării Programului de Guvernare în domeniul turismului.

Acesta a subliniat că turismul este o prioritate pentru Guvernul României şi că măsurile luate în ultimii doi ani au dus la una cele mai mari reduceri de fiscalitate din Uniunea Europeană. Scăderea TVA de la 24 la 5% pentru mediul de afaceri din turism este una dintre cele mai importante măsuri care au ajutat sectorul turistic .

O reuşită sunt considerate şi vocherele de vacanţă. 1,2 mil de romani beneficiază de vouchere de vacanţă în valoare de 1450 lei.Voucheerele au contribuit la dezvoltarea turismului românesc.

Pentru că sezonul vacanţelor se apropie, ministrul a ţinut să precizeze că se vor intensifica controalele. Hotelierii se pot trezi cu surpriza ca Mistery GUEST, un turist sub acoperire, să se cazeze ca orice persoană obişnuită aflată în vacanţă, dar care să ia sub lupă spaţiul de cazare respectiv şi serviciile oferite.Față de controalele generale ori prin sondaj, la controalele de tip „mystery guest” funcționarul se va comporta ca orice alt turist, va plăti pentru bunurile și serviciile pe care le consumă și-i va aduce la cunoștință celui verificat abia la final că a fost supus unui control oficial.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor