logo
RNTV Live

VIDEO/ FOTO/Ziua internaţională a pădurilor, marcată şi în Prahova. Împăduriri masive la Potigrafu

impădurire 2
Mihai Constantinescu

Ziua internaţională a pădurilor

VIDEO/ FOTO/Ziua internaţională a pădurilor, marcată şi în Prahova . Împăduriri masive la Potigrafu

Ziua internaţională a pădurilor este marcată anual la data de 21 martie, pentru a atrage atenţia asupra importanţei tuturor tipurilor de păduri la nivel global. Această zi a fost instituită de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite la 21 decembrie 2012 prin rezoluţia A/RES/67/200.

Momentul nu a fost trecut cu vederea nici în Prahova. În prezenţa lui Daniel Coroamă, Ministru Secretar de Stat în ministerul Pădurilor şi a lui Dragos Ciomag, director Romsilva Prahova, s-a dat startul unei ample campanii de împădurire desfăşurate la Potigrafu.

Astăzi se vor împăduri 0, 55 hectare dintr-un total de 11,6 hectare pe care Ocolul Silvic Ploieşti şi l-a propus pentru campania de împădurire din 2019.

Speciile alese pentru împădurire sunt frasinii, stejarii şi merii.

Vezi şi Pădure din apropierea Ploieştiului, îngropată în gunoaie

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/video-galerie-foto-investeste-pentru-viitor-workshop-dedicat-mediului-de-afaceri-la-ploiesti-prezent-si-ministrul-pentru-mediul-de-afaceri/

 

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor