logo
RNTV Live

VIDEO/ FOTO/Ministrul interimar al educaţiei, Daniel Breaz, în vizită de lucru în Prahova. Reacţii neaşteptate

Daniel Breaz
Mihai Constantinescu

În vizită de lucru

VIDEO/ FOTO/Ministrul interimar al educaţiei, Daniel Breaz, în vizită de lucru în Prahova. Reacţii neaşteptate

Ministrul interimar al educaţiei, Daniel Breaz este prezent astăzi în Prahova, în vizită de lucru pentru a observa care este starea unităţilor de învăţământ înainte de începerea noul an şcolar.

Prima unitate de învăţământ vizitată a fost Şcoala Gimnazială “Nicolae Iorga” Ploieşti. Au urmat şi unităţile de învăţământ din Pisculeşti, Nedelea şi Vălenii de Munte, şcoli care au care au beneficiat de fonduri din partea Guvernului României pentru modernizări şi alte lucrări.

Daniel Breaz s-a arătat extrem de încântat de ceea ce a văzut.

Nu au lipsit însă veştile mai puţin plăcute. Elevii de clasa a VII a vor începe noul an şcolar fără manuale pe bănci. Ministerul Educației a reușit să semneze contractul cadru doar pentru aproximativ 10% din necesarul de manuale, pentru restul de peste 90% se așteaptă soluționarea contestațiilor. Reprezentanții Ministerului au găsit însă, soluția. Elevii ar putea folosi manualele digitale până la tipărirea celorlalte, proces care ar dura cel puțin o lună. Vestea bună este că elevii claselor VIII și de la ciclul liceal, vor avea toate manualele la începutul noului an școlar.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor