logo
RNTV Live

VIDEO/ FOTO/Prahova: A fost activat Planul ROŞU de intervenţie

plan rosu 5
Mihai Constantinescu

VIDEO/ FOTO/Prahova: A fost activat Planul ROŞU de intervenţie

Cu puţin timp în urmă a fost activat planul roşu de intervenţie la Băneşti. Din fericire totul este doar un exerciţiu ISU Prahova pentru ca salvatorii să fie şi mai bine pregătiţi în cazul unui eveniment real de acest gen.

Potrivit regiei, la intrarea în localitatea Bănești, un autocar care tranzita și transporta un număr de 24 de turiști spre direcția Brașov, dorind să evite un microbuz care a frânat brusc la o trecere de pietoni, a derapat intrând în coliziune cu o autocisternă care circula din sens opus.

Autocisterna în cauză circula pe direcția Brașov – București, transportând combustibil lichid (22 tone motorină). În urma acestui incident pe carosabil s-a revărsat o parte din combustibilul transportat de autocisterna răsturnată. Un incendiu propagat la compartimentul motor al autocisternei a aprins motorină revărsată pe carosabil, existând posibilitatea extinderii incendiului la autovehiculele implicate în accident. De asemenea, două autoturisme aflate în spatele microbuzului, încercând să evite impactul, s-au acroșat rezultând încarcerarea ocupanților celor două turisme. În urma impactului produs între cele două autoturisme, 5 persoane au fost încarcerate și grav rănite. În urma coliziunii cu autocisterna, autocarul a fost grav avariat, 19 din pasagerii transportați au fost grav răniți.

La scurt timp după accident, din cauza carburantului scurs din autocisternă și revărsat pe carosabil, un autoturism care era alimenta cu GPL a derapat și a intrat frontal într-un autoturism care era staționat pe acostamentul drumului național. În urma impactului dintre cele două autoturisme s-a produs o explozie urmată de un incendiu.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor