logo
RNTV Live

VIDEO/ GALERIE FOTO/ Staţia de Epurare de la Ploieşti are o vechime de peste o jumătate de veac. Amenzi uriaşe de doi ani de zile

statie epurare 8
rnews

VIDEO/ GALERIE FOTO/ Staţia de Epurare de la Ploiesti are o vechime de peste o jumătate de veac. Amenzi uriaşe de doi ani de zile

De doi ani de zile, suntem penalizați lunar de către Apele Române, și cu sume care ajung la 40.000 de euro pentru că deversăm din Statia de Epurare de la Ploiesti, apă cu nitrații, nitriții, sulfații ori amoniu. Și asta pentru că stația are o vechime de peste o jumătate de veac și dispune doar de o treaptă mecanică. Adică, sunt separate doar deșeurile mari, nici vorbă despre tratarea apei care apoi ajunge în râuri. De ani de zile vechea stație nu se încadrează în normele de calitate impuse la nivel european cu privire la substanțele poluante. Nici capacitatea nu permite o bună funcționare.

Instalațiile sunt uzate fizic și moral și nu mai corespund normelor de calitate impuse la nivel European. Ca să nu mai spunem ce ajunge în Stația de Epurare. Iar treapta mecanică nu face decât să ”strecoare” apa murdară.

La 20 de metri de vechea stație, se află și soluția. Lucrările la noua Stație de Epurare a Ploieștiului au început acum 10 ani și au fost sistate acum 6. S-au investit 22 de milioane de euro. Noua stație este realizata în proporție de 70%. Din păcate, echipamentele noii stații au ieșit din garanție, iar multe dintre ele s-au degradat și nu mai pot fi folosite. Constructorul german mai cere acum 11 milioa de de euro pentru ca stația să fie finalizată.

Într-un scenariu optimist, stația nouă de epurare a Ploieștului ar trebui pusă în funcțiune la finalul lui 2019. Până atunci plătim penalități. Cu puțin noroc vom fi scutiți de aceste amenzi pentru ianuarie și februarie.

Noua Staţie de Epurare a Ploieștiului va avea sisteme automatizate și trei trepte, respective mecanică, biologică și chimică, dar și o capacitate de prelucrare de 65.000 de metri cubi de apă pe zi.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor