logo
RNTV Live

Video/ Galerie Foto/Elevii Şcolii Gimnaziale “Andrei Mureşanu” Ploieşti s-au întâlnit astăzi cu o familie de scriitori. Cei mici au avut ocazia să fie scriitori pentru o zi

Mihai Constantinescu

În aceste zile când copiii au din ce în ce mai puţine modele în viaţă, o familie de scriitori vrea să distrugă această realitate. Iată de ce, scriitorul contemporan Vasile Poenaru şi soţia acestuia, Michiela Poenaru,  au acceptat să ia parte la activităţile din cadrul Cercului pedagogic numărul 1 al învăţătorilor din Ploieşti, de la Şcoala Gimnazială “Andrei Mureşanu”.

Cele două clase participante, mai exact copii de clasa a III-a, au avut ocazia să devină şi ei scriitori pentru o zi. Mai mult, aceştia au primit o promisiune uriaşă din parte lui Poenaru. Toate lucrările create de ei astăzi, desene şi versuri, vor fi publicate într-o carte.

Vasile Poenaru  a ţinut să precizeze că poţi începe să cochetezi cu poezia de la vârste fragede, el însuşi publicând primul volum de versuri la 14 ani.

Elevii au participat la activitatile susţinute de către doamnele profesoare Mariea Petrescu şi Ramona Şendroiu. Este vorba despre activităţi integrate(“Cei şapte ani de acasă” şi “Cartea Noastră”), workshop, dezbateri pe teme educationale etc.

Cei prezenţi la eveniment au avut parte şi de un frumos moment artistic susţinut de către Ansamblul Şcolii, “Muguraşii”.

Tot în cadrul activităţii de astazi, doamna profesor Mirela Coman a susţinut un referat cu tema ” Mijloace psihopedagogice de interventie in scopul prevenirii insuccesului si abandonului scolar”.

Vasile Poenaru s-a născut la 22 august 1955 la Miloșești, Ialomița) este un scriitor, traducător și lexicograf român, membru al Uniunii Scriitorilor din România.

Soţia acestuia, Michiela Poenaru, este scriitoare, editor şi mediator autorizat.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor