logo
RNTV Live

VIDEO: Hoți de lemne prinși de Poliția Plopeni

furt salcami
rnews

Hoți de lemne prinși de Poliția Plopeni

Polițiștii din Plopeni au desfășurat o acțiune pentru prevenirea şi combaterea infracțiunilor comise la regimul silvic.

Au fost aplicate sancțiuni în valoare de 4 000 de lei și a fost întocmit un dosar penal, în care bănuiții sunt cercetați sub control judiciar.

 

Polițiștii au depistat, în fondul forestier privat situat în comuna Dumbrăvești, doi bărbați, care ar fi tăiat în mod ilegal cu un motofierăstrău șase salcâmi, pe care intenționau să-i sustragă.  Aceștia au fost sancționați contravențional cu amendă în cuantum de 2000 lei fiecare, iar materialul lemnos a fost ridicat și predat reprezentanților Ocolului Silvic Slănic fiindu-le, totodată, confiscat motofierăstrăul folosit la comiterea faptei.

 

Totodată, în Plopeni – sat, a fost depistat un alt bărbat care transporta cu o căruță material lemnos, fără a avea documente de proveniență sau de transport.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că masa lemnoasă ar fi fost fost tăiată în mod ilegal de persoana depistată, împreună cu alți doi bărbați din comuna Dumbrăvești, în dimineața aceleiași zile.

În continuarea cercetărilor efectuate la locul comiterii faptei, s-a stabilit volumul masei lemnoase tăiate de cei trei – 4,78 m3, motiv pentru care în cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere fără drept și furt de arbori.

În baza probatoriului administrat, cei trei bănuiți au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești, care a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Sursa: IPJ Prahova

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor