logo
RNTV Live

VIDEO/ Tramvaiele din Ploiești în pericol să deraieze

Tramvaiele din Ploiesti in pericol sa deraieze
Oana Stoica

Lucrările la liniile de tramvai sunt de proastă calitate

Este concluzia firească dacă circuli pe liniile de tramvai din Ploiești. Din cauza temperaturilor caniculare, masticul folosit pentru atenuarea vibrațiilor șinei, s-a topit.

Și asta pentru că a fost folosit un mastic de foarte proastă calitate.

Pericolul este unul major însă. Substanța care s-a topit și curge pe șosea, este angrenată de roțile mașinilor care circulă pe aceste tronsoane.

Vorbim despre un dublu pericol! Masticul angrenat de roți este aruncat pe șine. În acest fel se pune în siguranță circulația tramvaielor.

Acestea pot deraia pentru că alunecă pe șine. Mai mult, și șoferii pot avea probleme. Pasta care seamănă cu o smoală, este extrem de alunecoasă. Mașinile pot derapa cu ușurință.

Este o situație gravă. Este o soluție tehnică de proastă calitatea. Acest mastic s-a folosit pentru a prelua vibrațiile, și asta pentru ca asfaltul să nu se mai crape. Fiind de proastă calitate, acesta s-a topit din cauza căldurii. Am înștiințat primăria și constructorul va trebui să remedieze situația. Lucrarea este în garanție, așa că totul se va face pe cheltuiala constructorului – a declarat Nicolae Alexandri, directorul TCE Ploiești.

 

Reprezentanții TCE au trimis echipe care curăță masticul de pe șine. Și așa se poate vedea cum sistemul de frânare al tramvaielor este grav afectat. Se poate produce o nenorocire în orice moment.

Directorul TCE spune că acest liant care trebuia să fie suportul liniilor cu asfaltul, trebuia să aibă o structură cauciucată, rezistentă la temperaturi ridicate.

FOTO:

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor