logo
RNTV Live

VIDEO/ Industria naţională de apărare se revigorează. Uzina Mecanică Plopeni va produce armei de asalt ARX 160

sursă foto Ministerul Economiei
Mihai Constantinescu

VIDEO/ Industria naţională de apărare se revigorează. Uzina Mecanică Plopeni va produce armei de asalt ARX 160

Ieri s-a semnat memorandumul de înțelegere între Beretta Holding și Societatea Uzina Mecanică Plopeni SA, filială a CN Romarm pentru producerea de arme de asalt Beretta ARX 160.

“Practic, în Plopeni, Prahova- locație aleasă de partenerul italian- industria de apărare românească va fabrica o nouă armă de asalt, de ultimă generaţie, la standarde NATO, în colaborare cu compania Beretta, începerea producţiei fiind preconizată în toamna acestui an. Producţia va fi valorificată atât pentru piaţa internă, cât şi pentru export, însă principalul beneficiar rămâne Armata Romană, obiectivul principal vizând repornirea industriei naţionale de apărare.

Este un moment important pentru acest sector al economiei prahovene, care a trecut prin multe perioade dificile de-a lungul timpului. Este vorba despre revigorarea industriei de armament prahovene, recunoscută pentru producția de armament și exporturile importante de dinainte de 1990″, a scris pe facebook preşedintele CJ Prahova, Bogdan Toader.

Iată mai jos filmare de la tragerea demonstrativă efectuată cu arma de asalt Beretta ARX 160, cu prilejul semnării memorandumului de înțelegere dintre Holdingul Beretta și Uzina Mecanică Plopeni.

https://www.facebook.com/Economie.gov.ro/videos/612584715904470/

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor