logo
RNTV Live

VIDEO /Ministrul Mediului le-a pus gând rău poluatorilor din Ploiești. Încep controalele!

poluare
Oana Stoica

Despre poluarea din Ploiești s-a tot vorbit, dar măsuri nu au fost luate niciodată. Așa că ploieștenii sunt nevoiți și acum să suporte aerul plin de noxe și continuă să respire emisiile rafinăriilor din jurul orașului.

Încă din mandatul trecut de ministru al mediului, Grațiela Gavrilescu a promis că va aduce la Agenția de Protecția Mediului Prahova, o stație de monitorizare a calității aerului, de ultimă generație. Banii s-au și alocat, însă în intervalul în care nu a mai fost la șefia ministerului, lucrurile s-au blocat și stația nu a fost cumpărată nici acum. Se pare însă că în scurt timp acest lucru se va întâmpla totusi.

Și pentru că a declarat că este nemulțumită de aerul pe care este nevoită să-l respire, Grațiela Gavrilescu a anunțat și controale.

Verificările vizează toate rafinăriile, dar și Agenția de Protecția Mediului Prahova. Ministrul Mediului spune că va lua măsuri drastice împotriva poluatorilor.

În Ploieşti, sunt 6 staţii automate de măsurare a calităţii aerului. Cele de la sediul APM Prahova şi de pe bulevardul Bucureşti (PH-5) monitorizează impactul traficului rutier asupra mediului. Staţia de la Primăria Brazi (PH-4) monitorizează imisiile de la rafinăria Brazi OMV Petrom şi cea de pe bulevardul Mihai Bravu (PH-6) monitorizează imisiile de la rafinăria Petrotel-Lukoil.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor