logo
RNTV Live

VIDEO-Ofensivă extraordinară a doi tineri ploieșteni, pe internet, pentru a aduce oamenii mai aproape de cărți

clubul de lectura
Daniel Costache

Adelina Ioniță (25 ani) și Georgian Ghiță (27 ani) au pornit de curând o acțiune cu scopul de a-i apropia pe oameni mai mult de cărți. Deși lumea virtuală este casa proiectului lor, cei doi consideră că o carte citită poate dezvolta omul mult mai repede decât calculatorul. Așadar, chiar dacă nu au dispus de multe resurse, dar cu o dorință ieșită din comun, Adelina și Georgian au filmat într-un interval de trei ore, un spot ce se vrea a fi benefic în proiectul numit „Clubul de Lectură”.

„Lectura este pătura ce încălzește sufletul și în același timp reprezintă singura modalitate prin intermediul căreia individul își poate schimba semnificativ calitatea vieții. Cum nici o vârstă nu este prea târzie pentru a învăța, așa cum spunea filozoful Seneca, niciodată nu va fi prea târziu pentru a ne dezvolta gustul pentru lectură”, a precizat Adelina Ioniță.

„Consider că orice demers este bine venit în rândul oamenilor atunci când vine vorba de lectură. Încercăm pe cât posibil să-i vedem pe cei de lângă noi cum răsfoiesc una sau mai multe cărți, cum postează pe rețelele de socializare citate sau chiar cum scriu pasaje pe ciorne. “O carte nou deschisă este ca al doilea fel de mâncare, mereu simți alt gust”, se arată scris pe eșarfele pe care noi doi le purtăm la gât și, care, încercăm să fie un alt mijloc de promovare a lecturii, pe lângă acest spot”, a continuat Georgian Ghiță.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor