logo
RNTV Live

Video-Până la finalul săptămânii, turiştii sunt aşteptaţi la sporturi de iarnă pe Valea Prahovei

Raluca Eparu

Veste bună pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Chiar dacă ne îndreptăm cu paşi repezi spre vacaţa de 1 mai, datorită zăpezii căzute şi a vremii reci, cel puţin săptămâna asta se mai pot practica diferite sporturi.

Acum la Sinaia fulguie, dar duminică a nins bine, aşa că stratul de zăpadă depăşeşte 25 de cm. La Buşteni, pe platoul Bucegilor sunt chiar zone unde zăpada este de 50 de cm.

“La noi s-a închis sezonul şi mă îndoiesc că cineva va mai cheltui 20.000 de euro cât e necesar pentru repornirea instalaţiilor. E nevoie de un strat de 45-57 de cm de zăpadă pentru a schia în condiţii bune. Vremea rea ţine doar săptămâna aceasta şi pe urmă o să se încălzească şi nu va mai putea fi menţinut stratul de zăpadă. Turiştii care vin, însă, se mai pot bucura de zăpada căzută duminică”, ne-a declarat Paul Popa, inspector de specialitate în cadrul Info Turism Sinaia.

Imaginile prezentate au fost filmate luni, dar vremea este şi acum asemănătoare şi se menţine în continuare rece şi ninge.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor