logo
RNTV Live

Video-Protest inedit: Copiii de la CSM Ploieşti s-au antrenat astăzi în faţa Palatului Administrativ!

Raluca Eparu

Peste 150 de copii care practică diverse sporturi la Clubul Sportiv Municipal Ploieşti au ieşit astăzi în faţa Palatului Administrativ şi s-au atrenat în aer liber. Nu pentru că le-ar conveni această situaţie, ci pentru că de luna viitoare ei nu vor mai avea unde să facă pregătirea sportivă şi nici cum să participe la competiţii, dacă părinţii nu dau bani pentru deplasări şi înscrieri.

După ultima şedinţă de consiliu local, Clubul Sportiv Municipal Ploieşti, instituţie subordonată consiliului, nu mai poate funcţiona din luna mai. În bugetul clubului au fost aprobate doar salariile antrenorilor şi funcţionarilor, nu şi chiria pentru unele baze sportive în care se antrenau cei mici şi cu atât mai puţin cheltuilile pentru deplasarea sportivilor la competiţii.

Asta s-a întâmplat după ce Curtea de Conturi a remarcat că în ultimii ani, Primăria Ploieşti a plătit ilegal această activitate. aşa că astăzi alături de copii au ieşit în stradă şi eminenţele sportului românesc, ca Tamara Costache, Leonard Doroftei sau Titi Tudor.

Titi Tudor, antrenorul lui Doroftei, făcea pregătire cu elevii săi într-o sală închiriată. Acum va trebui să părăsească acest loc.

Fosta campioana mondiala la inot, Tamara Costache a venit şi ea, supărată că nu mai are unde să-i antreneze pe copii.

Legea Sportului ar trebui schimbată pentru ca aceşti copii şi alţii din ţară aflaţi în situaţii similare să se poată antrena. Potrivit acestui act normativ, cluburile municipale ar trebui să faca doar sport de masă, fără ca micuţii să ajungă la performanţă, ori aşa cum spun şi antrenorii lor aşa ceva nu se poate, pentru că nimeni nu munceşte fără a fi stimulat de un premiu, de ideea de a fi campion.

https://petitieonline.net/petitie/36885159

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor