logo
RNTV Live

VIDEO/ S-au împlinit 114 ani de la începerea activității rafinăriei Vega

rafinăriei Vega
Mihai Constantinescu

VIDEO/ S-au împlinit 114 ani de la începerea activității rafinăriei Vega

Zi importantă pentru Ploieşti. S-au împlinit 114 ani de la începerea activității rafinăriei Vega, a doua rafinărie deținută de Rompetrol. Deşi este cea mai mică rafinărie din cele 4 ale României, prelucrează produse semifinite pe care le primește de la Petromidia și este unic producător de bitum rutier, solvent n-hexan și white spirit rafinat, produse extrem de căutate de multe industrii locale.

Construită în timpul lui Titu Maiorescu, Vega a fost pusă în funcțiune pe 18 noiembrie 1905, după numai 5 luni de când au început lucrările de construcție.

“Rafinăria cu cea mai bogată tradiție din țară, de 114 ani, a trecut prin cele doua Războaie Mondiale, a reușit mereu să-și consolideze activitatea și să devină o unitate importantă în industria locală de prelucrare a țițeiului, deși contextul geopolitic și economic a lăsat urme adânci în evoluția ei”

https://www.facebook.com/kmg.int/videos/700985777089767/

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor