logo
RNTV Live

VIDEO / Stop poluării! Primăria discută cu Garda de Mediu, ploieștenii vor să iasă în stradă

poluare-ploiesti
rnews

Chiar dacă ploieștenii reclamă calitatea auerului de multă vreme, autoritățile se întrec în discuții, proiecte și declarații menite să liniștească opinia publică. „Trebuie realizat un studiu care să ne arate modul în care avem circuitul aerului la nivelul municipiului Ploiești, pe baza acestui studiu trebuiesc amplasate anumite centre de monitorizare astfel încât, în momentul în care se produce o poluare, să știm care este poluatorul. Din păcate, la nivelul municipiului nu există un astfel de studiu, am avut deja discuții cu Garda de Mediu și Agenția de Mediu în vederea demarării unui astfel de proiect. Garda de Mediu susține că nu sunt depășiți parametrii stabiliți. Dar să știți că există alte localități, unde nu există un grad la fel de ridicat de poluare, unde incidența bolilor pulmonare este mult mai mare”, a declarat primarul Adrian Dobre.
În ciuda poziției Gărzii de Mediu Prahova, peste 1.200 de ploieșteni au semnat o petiție împotriva poluării orașului Ploiești. Vă prezentăm câteva din cele peste 120 de comentarii posrtate de către cei care au semnat petiția, pentru situația în care Garda de Mediu Prahova le poate găsi utile în desfășurarea activității:

„Vreau sa traiesc intr-un oras curat, sa respir un aer bun, nu sa ma imbolnavesc, atat eu cat si familia”
„Doarece traiesc in acest oras si este din ce in ce mai putin suportabila poluarea rafinariilor, mirosul neplacut de detergent a fabricii de detergent din zona de nord, transportului in comun invechit !!!!”
„Pentru ca dimineata cand ies din bloc ma izbeste un aer “minunat” de dioxid de sulf sau hidrogen sulfurat sau de acid. Pentru ca si seara (noaptea) am aceeasi placere. Pentru ca imi doresc sa nu mai avem parte de ploi acide, care sa ne afecteze pe noi sau plantele din jurul nostru. Pentru ca imi doresc un bulevard pe care sa ma plimb sau sa stau pe o banca si sa inspir aer curat si sa nu mai aud “ciripit” de ciori. Si multe altele…”
„Nu stiu cat ajuta o petitie , dar chiar nu se mai poate cu aceasta nepasare … noi stam si ne asteptam sentinta la moarte prin otravire lenta. Unde e garda de mediu? Unde sunt atatea asociatii pro ecologie ? Se pare ca dorm … nu ni se da dreptul la a respira aer curat . Trebuie sa luam masuri!”
„Locuiesc in zona Bariera Bucuresti,mai exact pe str Industriei,si zilnic miroase a produse petroliere.De foarte multe ori am sunat la Garda de Mediu,inclusiv mail-uri,dar nimeni,niciodata,nu mi-a dat vreun raspuns.Din cate am inteles in cadrul fostei Rafinarii Astra se devarsa reziduri petroliere.Multumesc pentru aceasta initiativa.”
„Daca noua nu ne pasa, conducatorilor corupti ai urbei nici atat! “Poluatorul plateste” este pentru ei doar o sintagma pe care au uitat-o si ne omoara cu buna stiinta noaptea! De ce rata cancerelor este cea mai mare in Prahova oare?”
„Locuiesc in zona Bariera Unirii si intr-adevar mirosul neplacut din aer este foarte puternic in timpul noptilor si a week-endurilor. Pentru ce platim atatea taxe si impozite? Pentru ce avem primar si demnitari care cica ne reprezinta?”
„Am semnat aceasta petiție ca o forma de protest împotriva nesimțirii autorităților care răspund de luarea de masuri împotriva marilor poluatori din orașul Ploiești.”
„Pentru sanatatea parintilor nostri in varsta si viitorilor nostri copii !”
„Pai vin parlamentarele. Eu as alege dooooar pe cine poate sa opreasca 1 saptamana acest miros”
„Copiii si nepotica mea Ioana locuiesc in Ploiesti. Le-am oferit locuinta mea din Plopeni insa serviciul si mai ales gandul ca va urma o facultate in cadrul Universitatii Ploiesti ii determina sa ramana in Ploiesti…avem nevoie de voi, voi sunteti nadejdea noastra, voi, PRESA !”
„Poluarea este in tot orasul, in toate cartierele . Copii sunt peste tot, asemeni si bătrâni si noi cei care mergem zilnic la servici respiram aerul poluat al orasului Ploiesti. Cu toți trebuie sa fim sănătoși , de unde imunitate…putere de munca…. concentrare… etc. Nu toți ne permitem o “casa” la multe, nu toți putem pleca in vacanță, avem copii mici, batani imobilizati…si trebuie sa rezistăm erotic in primul rand pentru ei…de noi… . Poate ca ” cine trebuie” ….nu respira areul din acest frumos oras. Hai sa dam mâna cu mână si sa facem ce trebuie pentru MINUNATUL PLOIESTI si LOCUITORII SAI.”
„E un oraș foarte poluat, în toate zonele orașului. Am un copil si soția care au deja afecțiuni. Sunt sătul de indiferența celorlalți cetățeni care stau și doar comentează pe la colțuri. E vorba de sănătatea noastră”!
„Îmi doresc să îmi văd copilul crescând !Nu este posibil ca autoritățile pur și simplu să stea cu mâinile în sân în timp ce noi suntem pur și simplu otrăviți lent!”
„Locul meu de munca se afla in zona hipodromului. La fiecare schimb 2 pe care il fac, daca îndrăznim sa deschidem un geam al clădirii, vine un miros “imbatator” de noxe si aer imputit, pentru ca asta este de fapt. Acesta ne provoacă tuturor stări de amețeala si senzatie de sufocare, tuse. Nu este normal ca aceste lucruri sa nu fie luate in considerare de catre autoritățile competente. Stop poluării si îmbolnăvirilor cauzate de marile corporații cărora nu le pasă decat de cum sa se imbogateasca de pe urma noastra. Cat de curând nu o sa mai aibă de pe urma cui se îmbogăți in acest ritm! ;)”
„Haideți in strada fratilor, haideți sa organizam proteste. Doar online nu cred ca vom reuși sa facem prea multe. Trebuie sa ne facem vazuti si auziti acum pana nu ne omoară acesti excroci !!!”
„In fiecare dimineata aerul este imbacsit cu miros greu de hidrogen sulfurat. Ce alte gaze mai contine atmosfera asta poluata si ce urmari are asupra copiilor sau adultilor, numai garda de mediu si poluatorul ar putea sti. Cum ar fi ca orasul Ploiesti sa se trezeasca intr-o dimineata cu un cartier lipsa la apel? Cum ar fi sa aflam peste cativa ani ca sistemul nostru cerebral este afectat pentru todeauna? Cum ar fi sa aflam ca avem copii afectati neurologic de aceste gaze? Cine isi asuma responsabilitatea ca nu este asa? Cine garanteaza? Iresponsabili responsabili se vor spala pe maini ca intodeauna.”

Semnează petiția împotriva poluării aici: http://www.petitieonline.com/stop_poluarii_orasului_ploiesti

Citește și https://portal.republikanews.ro/petitie-impotriva-poluarii-ploiestiului/

https://portal.republikanews.ro/petitia-impotriva-poluarii-ploiestiului-strans-aproape-500-de-semnaturi-rusine-autoritatilor-locale/

https://portal.republikanews.ro/radiografia-unei-tragedii-ploiestenii-sunt-revoltati-din-cauza-poluarii-aparatele-de-masura-nu-merg-autoritatile-spun-ca-totul-este-regula/

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor