logo
RNTV Live

VIDEO / Trei minute pentru o călătorie culinară de 100 de ani!

hamburger
rnews

O echipă de experți a realizat un clip video spectaculos în care prezintă modul în care s-au schimbat obiceiurile alimentare. De la clasica friptură de vită din 1915, la fondue-ul din 1975 sau taco din 1990 şi până la trendurile de astăzi, clipul video ne demonstrează cât de mult s-a schimbat lumea în această perioadă, din punct de vedere al alimentaţiei.

Obiceiurile alimentare s-au schimbat fundamental în aceşti ani. În anii ’40, de exemplu, în România, restaurantele obișnuite ofereau 10-12 feluri de mâncare, inclusiv tot felul de nebunii culinare precum friptura de fazan cu portocale – la mare vogă în acea perioadă – băuturi diverse şi peste 20 de feluri de cafea, de la cea la ibric şi cea făcută la nisip.

La 6 martie 1938, de exemplu, Carol al II-lea a oferit o masă în onoarea Guvernului Miron Cristea, servindu-se caviar proaspăt, ouă prăjite la capac, nisetru de Dunăre, sos picant, file de vițel și curcan, salată de legume, salată verde, înghețată, cornulețe cu cremă, fructe, cafea, vin de Dealul Mare și Nicorești, șampanie și lichioruri.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor