logo
RNTV Live

VIDEO/ Vaccinarea copiilor … “la cote de avarie”!

Criza de vaccinuri in Prahova
Luiza Toboc

Criză acută de seruri pentru vaccinarea copiilor, în Prahova. Ministerul Sănătății nu a pus la dispoziția DSP nici jumătate din stocul necesar pentru imunizarea celor mici.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică susțin că nu au nicio soluție și că tot ce pot face este să aștepte ca Ministerul să le distribuie necesarul de vaccinuri. Între timp a apărut o adevărată PIAȚĂ NEAGRĂ a vaccinurilor. Internetul abundă în anunțuri de vânzare a serurilor de imunizare. 

În cadrul emisiunii  Sud Muntenia la Raport a fost dezbătut pe larg subiectul.   Au fost prezenți reprezentantul DSP Prahova, Marius Cardaș,  și  președintele Asociației Naționale a Pacienților, Vasile Barbu.  Acesta din urmă este de părere că Ministerul comite un act criminal. Și asta din cauză că nu asigură necesarul de seruri pentru vaccinarea tuturor copiilor, conform calendarului de vaccinare.

 

Până la ora actuală, în România, din cauza virusului rujeolei, au decedat 28 de copii.Aceștia nu erau imunizați contra virusului ROR.

 

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor