logo
RNTV Live

Video-Vezi punctul de vedere al conducerii Spitalului de Urgenţă din Ploieşti în cazul băiatului autist, dar şi ce a povestit mama acestuia

spitalul-judetean-de-urgenta-ploiesti2
rnews

Mama tânărului de 17 ani care nu a fost tratat de urgenţă la cabinetul stomatologic din spitalul judeţean pe motiv că este autist povesteşte cum s-a întâmplat întreaga scenă.

Femeia a declarat că medicul i-a vorbit de la început pe un ton răstit atât ei cât şi băiatului şi după ce l-a consultat, imediat după ce tânărul a scăpat un vaiet de durere, aceasta ar fi spus că nu-l poate trata pentru că este autist.

Mama a mai declarat că băiatul luase deja mai multe zile antibiotic şi că nimic nu-şi făcuse efectul.

De partea cealaltă, purtătorul de cuvânt al SJU Ploieşti, dr. Andrei Ilinca, spune că lucrurile nu s-au întâmplat deloc aşa şi că mama ar fi încercat să impună medicului anumite păreri cu care acesta nu a fost de acord, lucru foarte des întânit, de altfel, când aparţinători fără studii medicale vor un anumit timp de tratament.

Băiatul a fost consultat şi medicul a decis să elibereze o reţetă pentru a rezolva infecţia. În momentul în care medicul a explicat că intervenţia viitoare va necesita sedarea pacientului, mama a început să filmeze, fără a mai fi dispusă să asculte explicaţiile doctoriţei.

Cazul a ajuns şi la Consiliul Judeţean Prahova, instituţie care administrează spitalul. Conducerea a declarat că a pornit o anchetă administrativă pentru a stabili cum s-au întâmplat exact lucrurile. (pe video-Ludmila Sfârloagă, vicepreşedintele CJ Prahova)

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor